Q&A met Anne!

Heey!

Vandaag naast een recept ook iets anders dan normaal. Dit is de eerste Q&A van mijn blog! Voor de mensen die het niet kennen: een Q&A is de afkorting van Question & Answer. Dat wil zeggen dat jullie vragen mogen stellen en ik ze later beantwoord in een nieuwe blog. Vragen kunnen jullie stellen hieronder in de reacties of via instagram (@yourinspirationworld.nl).

Maar ik doe dit niet alleen, ik doe dit samen met Anne van de blog ‘Annes Plek’! Anne blogt al ongeveer even lang als ik, en we kennen elkaar al sinds de brugklas. We besloten een keer samen iets met onze blogs te doen, en toen kwamen we op een Q&A.

Je mag alle vragen stellen die je wilt! Het mag een vraag aan mij zijn, aan Anne of het leukst is natuurlijk aan ons allebei.

Liefs Veerle

Gastblogger gezocht!

Hoi!

Yourinspirationworld.nl bestaat inmiddels al bijna 4 jaar. Ik zie groei, ontwikkeling en verbetering in mijn blog, en daar horen natuurlijk vernieuwingen bij!

Zoals samenwerkingen! En dan bedoel ik geen groot bedrijf, maar een gastblogger. Het lijkt me erg leuk als er blogger, oud-blogger of gewoon iemand die het leuk lijkt om te bloggen, af en toe een blogbericht voor mijn blog te schrijven. Interesse? Lees dan hieronder meer.

Wat wordt er van je verwacht als gastblogger?

Eens in de X tijd een blogbericht schrijven. Kan over eten gaan, hoeft niet. Ik sta open voor andere thema’s, binnen de naam Yourinspirationworld valt natuurlijk veel meer. Reizen bijvoorbeeld spreekt mij wel aan. Wel leuk vind ik het als je het thema food erin verwerkt. Als je bijvoorbeeld over reizen wilt schrijven, kun je ook daarbij vermelden wat ze er vaak eten of wat traditionele gerechten zijn. Verder is het ook een pré om mijn blog te promoten op een of andere manier. Dat kan via instagram, je eigen blog, facebook, of je omgeving zijn.

Aan welke eisen moet je voldoen?

  • Je beheerst de Nederlandse taal goed en kent de spelling goed
  • Je hebt interesse in en/of affiniteit met food
  • Je hebt doorzettingsvermogen
  • Je hebt ervaring met Social Media
  • Als je recepten wilt gaan maken, moet je mooie foto’s kunnen maken in daglicht

Heb je interesse gekregen en passen de eisen binnen jouw profiel? Mail dan naar veerlevankleinwee@gmail.com of dm mij via @yourinspirationworld.nl op instagram. Vertel hierin iets over jezelf, je eventuele blogervaringen en je motivatie.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs, Veerle

Zoete aardappelpancakes met pecannoten

Toen ik laatst op de instagram van Allerhande keek, zag ik een filmpje langskomen van pompoenpancakes. Dit leek me erg lekker, en bracht me op het idee van zoete aardappel pancakes! Ik vind ze oprecht echt heel erg lekker. Vooral met stroop en pecannoten. Ze zijn ook al lekker zoet van zichzelf, dat komt alleen maar door de zoete aardappel, want verder gaat er geen suiker in. Uit dit recept komen ongeveer 15 kleine pancakes. Ik heb ze per drie stuks ingevroren, zodat ik ze als ontbijt kan eten. Dat is zo lekker, als afwisseling op mijn vaste bananenbroodje en soms havermout;).

Ik gebruik trouwens een middelgrote zoete aardappel. Heb hem niet gewogen, maar ik denk dat dit niet zo nauw meet. Ik ben benieuwd wat je van dit recept vind. Laat het me weten hieronder in de comments of op instagram (@yourinspirationworld.nl).

 

Ingrediënten voor ca. 15 pancakes:

  • 1 zoete aardappel
  • 100 g bloem
  • 100 ml melk
  • klein scheutje vanille aroma
  • snufje zout
  • 1 ei
  • Pecannoten
  • Schenkstroop of maple sirup
  • Zonnebloemolie

 

Schil de zoete aardappel, en snijd in blokjes. Kook of stoom de blokjes gaar.

Pureer de zoete aardappel in de staafmixer of met de hand. Mix de zoete aardappelpuree met de melk, het ei, vanille aroma, zout en op het laatst de bloem.

Bak drie pancakes in de koekenpan per keer, in de zonnebloemolie.

Serveer met stroop of maple sirup, met een hand grofgehakte pecannoten.

Win een luxe high tea voor twee personen!

Hi!

Ik heb een nieuwe leuke winactie voor jullie! Je kan namelijk een high tea voor twee personen winnen. Een super de luxe High Tea, met ontbeperkt thee, hartige hapjes en zoete hapjes. Wat dat allemaal is is natuurlijk nog een verrassing. De high tea is in de buurt van Hoorn. Als je mee wilt doen, moet je wel facebook of instagram hebben. De bedoeling is dat je een recept naar keuze van mijn blog maakt, je daar een foto van plaatst op insta of facebook en erin vermeld dat het van mijn blog is (op instagram kan je mij taggen, @yourinspirationworld.nl). Als je meedoet, kan je mij mailen naar: veerlevankleinwee@gmail.com . 

Ik vind het echt heel leuk als je meedoet:)

Groetjes Veerle

Zalmbonbon met groene asperges

Heey,

Misschien hadden jullie mijn oproep wel gezien, op insta. (@yourinspirationworld.nl). Ik had namelijk een oproepje geplaatst, met de vraag of jullie mij 5 ingredienten wilden vertellen en dat ik daar dan een nieuw recept mee ging maken. Super leuk, daar kreeg ik veel reacties op! Lekker veel keus. Het viel mij op dat veel mensen in hun 5 ingredienten asperges en zalm noemden. Ik ben voor de ingredientensamenstelling van @homemadeheidy gegaan, omdat zij asperges èn zalm noemde. Ook pijnboompitjes, zongedroogde tomaat en dille. Die combi leek me lekker, dus ging ik ermee aan de slag. Ik heb er nog wel wat aan toegevoegd: hüttenkäse, knoflook, sla en limoen. Maar die maken de smaak alleen maar beter, toch? 

Deze zalmbonbon ziet er prachtig uit, hij is leuk om als voorgerecht te serveren voor gasten. Ze zullen verrast zijn door de romige vulling met een zoutige smaak, en de lekkere bite van de pijnboompitten.

Voorgerecht voor 2 personen:

– 4 plakjes gerookte zalm

– 80 g huttenkäse

– 1 flinke el zongedroogde tomaatjes

– 1 teentje knoflook

– 1 tl (geroosterde) pijnboompitten

– 1 el verse dille

– gemengde sla

– 1/2 limoen

– 100 g groene asperges

– olijfolie

Doe een de zongedroogde tomaatjes, de knoflook, wat peper, dille, sap van een halve limoen en hüttenkäse in de staafmixer. Mix tot een romige massa. Roer de pijnboompitjes erdoorheen, maar maak deze niet fijn.

Stoom/kook de groene asperges een paar minuten, tot ze gaar zijn maar wel een lekkere bite hebben.

Verdeel wat sla over 2 bordjes. Verdeel de asperges over de 2 porties, en leg ze naast elkaar. Leg er 2 plakken gerookte zalm op: 1 in de breedte en 1 in de lengte. Doe in het midden een grote toef van de hüttenkäse massa. Vouw hem dicht en zorg dat je de hüttenkäsespread niet meer ziet. Garneer met verse dille en besprenkel met olijfolie.

Thema diner #1 : International dinner

Heey,

Het is altijd heel gezellig als er mensen komen eten, vind ik. We doen dan ook erg mijn best om de gasten naar hun zin te krijgen, ik kook meestal uitgebreid en mijn ouders maken het huis gezellig. Ik vind het ook leuk om thema-diners te geven. Wat dacht je van een Italiaans, Grieks, Indiaas, etc diner ? Ik heb allerlei uitgebreide thema diners voor je bedacht, en natuurlijk met allemaal door mij bedachte yourinspirationworld recepten :). Op de challenge recepten na dan. Laat mij weten als je een diner gemaakt heb, via @yourinspirationworld.nl op insta of plaats een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Dit is het eerste thema diner wat ik online zet. Vandaag deel ik een International dinner. Veel kookplezier!

Bij dit diner heb je natuurlijk allerlei soorten gerechten uit verschillende keukens. Dit kan moeilijk zijn, omdat te veel smaken door elkaar niet lekker zijn, maar bij dit menu valt dat reuze mee.

Gang 1: Borrel

Bruchetta’s

Met deze bruchetta’s kan je lekker zelf bedenken wat erop gaat, ik heb je vast wat ideetjes gegeven in het linkje. Bruchetta’s zijn Italiaans.

Gang 2: Voorgerecht

Chèvre bruleé met peer

Vanuit Italie gaan we nu over naar Frankrijk. De welbekende creme brulee heb ik in een voorgerecht veranderd, met geitenkaas. Heerlijk!

Gang 3: Hoofdgerecht

Pulled chicken wraps

En dan vliegen we over naar Amerika, het fastfood land en waar alle foodtrends ontstaan. In 2015 was Pulled pork het festivalfood, maar maak daar gerust pulled chicken van want dat is net zo lekker.

Gang 4: Dessert

Muffins met citroen meringue hart

Mmm, deze muffins zijn zo lekker! Ik vind deze muffins wel bij Engeland horen, omdat lemon curd typisch Engels is. Heerlijk, warm met een bol vanille ijs!

Dit was het eerste thema diner wat ik met jullie deelde, er komen er nog een hoop aan!

Liefs Veerle

The versatile blogger award 3

Hey 💞
Dankjewel Creabeaatje34 , voor je nominatie!

De bedoeling van deze award is dat je degene die je heeft genomineerd in het bericht tagd en/of bedankt, en dat je 7 feitjes over jezelf schrijft.
Dan tag je je 15 favoriete bloggers!
Sorry, bij mij gaat dat niet lukken want ik volg niet zoveel mensen omdat ik mijn blog nog niet zo lang heb😂
Maar ik probeer zoveel mogelijk!

Feitjes…
1. Mijn vakantievriendin en ik hebben deze blog samen
2. We hebben elkaar 2 jaar geleden in spanje ontmoet
3. We zijn 13 en 14 jaar
4. Yada is een schatjeee x veer
5. Ik begon de blog alleen en toen kwam yada erbij
6. We hebben ook insta: @yourinspirationworld
7. Succes voor de genomineerden, jullie blog is super! 😂💞💞

Ik nomineer:
1. xgraciously
2. Kusjeselif
3. Lifeoffanne
4.Blueflamingoo
5. Heppienezz
6. Lifewithmaricia
7. With love from amy
8. Robinheppie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑