Wat er veranderd is

Wat er veranderd is. Die vraag zal ongetwijfeld door het hoofd van sommige volgers gaan. Er zijn mensen geweest die elke dag mijn blog bezochten of een mailtje kregen als er een nieuwe blog van mij online kwam. Nog steeds krijgen mensen die mails, dat kan ik namelijk zien (ik kan niet zien wie er op welk moment mijn blog bezoekt hoor, je hebt nog privacy ;)). Dat mensen mijn blog altijd hebben gevolgd, heeft mij gestimuleerd om door te gaan met de blog. Bijna vier jaar lang.

De grote vraag dus. Wat is er veranderd? Jullie hebben natuurlijk allemaal gemerkt dat er met veel minder regelmaat blogs online kwamen. De tijd dat ik om de dag een blog online zette, is voorbij. Een concreet antwoord op mijn grote vraag heb ik eerlijk gezegd niet. Ik ken mijzelf inmiddels wel goed, en kan je vertellen dat ik redelijk snel uitgekeken ben op dingen. Vaak op zoek naar iets nieuws. Een fase dit, een fase dat. Zo begon ik ook mijn blog. Met de gedachte: toe aan iets nieuws! Toen kwam ook de kookfase. Deze heeft opvallend lang geduurd, een aantal jaar. Voor velen die mij kennen zal dit als een schok kunnen aankomen, maar ik denk dat ik langzaam uit deze kookfase ga. Dat wil niet zeggen dat ik koken niet meer leuk vind. Helemaal niet. Maar de tijd ik meerdere keren per week (vaak uitgebreid) kookte, is voorbij.

Als ik kook, is het vaak simpeler dan eerst. Twee/drie jaar geleden kookte ik elke vrijdag heel uitgebreid. Nu is dat anders. Op vrijdag werk ik. Ik heb het ook drukker gekregen. Dat kan mede een reden zijn dat ik minder in de keuken sta en minder met mijn blog bezig ben. Ik zit nu in mijn examenjaar en over 12 dagen zit ik in mijn eerste examen. Ik heb een strakke planning gemaakt, want ik ben gister een soort van begonnen met leren. Niet dat ik er slecht voor sta, maar slagen met mooie punten zou wel leuk zijn. Vind ik toch net iets belangrijker dan mijn blog.

Er is dus meer veranderd. Ik heb hele andere interesses gekregen, en ik heb er nog over nagedacht om mijn blog om te gooien en over iets heel anders te schrijven. Maar ik weet het op dit moment gewoon even niet. Ik ben snel enthousiast te krijgen, maar ik begin niet zomaar aan iets. Schrijven blijft wel mijn passie. Ik vind het fantastisch om hele verhalen te schrijven over van alles en nog wat. Maar op dit moment weet ik niet hoe ik dat moet vormgeven op mijn blog.

Betekent dit het eind van mijn blog? Daar heb ik ook nog lang over nagedacht. Er staan nog een paar concepten open met recepten die ik nog kan uitwerken. Maar wil ik dat? Is mijn motivatie er nog? Recepten uitwerken vind ik nou eenmaal niet (meer) het leukste wat er is. En ik heb besloten om echt voor mijzelf te kiezen, niet voor jullie :(. Bloggen moet niet als een verplichting voelen.

Of ik nooit meer iets zal publiceren op deze blog, dat weet ik niet. Dat zien jullie vanzelf wel. Ik ga het in ieder geval niet verwijderen, dus al mijn recepten zijn voor jullie nog zichtbaar en jullie kunnen je dus nog steeds flink uitleven in de keuken.

Dit voelt toch wel gek. Het lijkt haast een soort afscheid. Ik wil toch nog even met jullie delen hoe het op dit moment persoonlijk met mij gaat. Wat ik doe, en zo.

Ik ga dus bijna examens doen, want ik zit in Havo 5. Daar heb ik niet echt zin in maar stress hem er niet zo voor. Nog niet in ieder geval. In de maand juni heb ik een aantal losse afspraken. Ik ga een nachtje met een vriendin naar Maastricht, moet een paar keer werken, ga een paar weekenden op Texel werken en ga nog veel leuke dingen doen. In juli ga ik een maand op Texel werken, in een hotel samen met een vriendin. Begin augustus ga ik met mijn familie naar huis fietsen vanuit Texel, en daarna waarschijnlijk naar de Elzas voor een kleine twee weken. Heenweg via Leuven.

Ik twijfel nog tussen twee opleidingen. Journalistiek en Business Innovation. Die tweede kennen jullie waarschijnlijk niet. Het zit in Den Bosch en is heel leuk. Je moet het maar even googelen als je interesse hebt hahaha. In Den Bosch zal ik dan sowieso op kamers gaan. Ik ben erg benieuwd hoe alles gaat verlopen, het wordt denk ik een leuke tijd!

Dat wilde ik dus even kwijt. Ik ben geen enkele keer gestopt met typen, ik ging maar door en dit is dus wat ik heb besloten.

Liefs, Veerle 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: