Hartige taart met gegrilde groenten en penne

Hartige taart met pasta? Ja, het kan echt! Het is ook nog lekker. Eigenlijk heel erg lekker. Wij vinden het hier thuis altijd erg moeilijk om in te schatten hoeveel pasta we moeten koken. We doen nooit saus door de pasta, altijd apart. Eten weggooien is zonde, dus er blijven altijd bakjes in de koelkast over met pasta. Toch eten we dat vaak niet op, omdat we de dag erna meestal weer iets anders eten. Daar heb ik nu een oplossing voor. Verwerk pasta gewoon in een hartige taart. De taart ziet er niet rond uit, zoals je gewend bent. Voor de verandering vond ik het wel een keer leuk om hem in een cakevorm te bakken. Want waarom niet. Het paste er ook precies in. En het ziet er toch wel grappig uit?

De scherpe lezers hebben vast al ontdekt dat er iets niet helemaal klopt aan deze hartige taart. Er ontbreekt bladerdeeg of hartige taartdeeg. Maar dat heb je eigenlijk helemaal niet nodig, je bedekt de bodem namelijk met de pasta.

Ingrediënten voor ca. 3 personen:

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 eieren
  • 3 geroosterde paprika’s (uit pot)
  • 150- 200 g gekookte pasta
  • 150 g aardappelschijfjes
  • 2 el melk
  • 1 el verse munt
  • 100 g geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de aubergine en courgette in plakken van ongeveer 1 cm dik in de breedte. Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes naast elkaar gaar. Zet het vuur laag en leg de deksel op de pan, zodat de groenten goed doorgaren.

Doe bakpapier in een cakeblik. Verdeel de penne over de bodem, en aan de zijkanten. Mocht je wat pasta overhouden kun je die gewoon in de quiche zelf nog verwerken. Niet als bodem maar gewoon als vulling. Verdeel de paprika’s ook in de taart.

Doe alle gebakken courgette en aubergine in de cakevorm. Kluts de twee eieren met de melk. Hak de munt fijn en voeg deze toe aan het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Giet het eimengsel over de groenten. Leg aardappelplakjes op de groenten. Verdeel hier de geraspte kaas over.

Zet 40 minuten in de oven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: