Rommelcake met restjes

Ik moest erg lang nadenken over de naam van dit recept. Het is namelijk een apart geval onder de cakes. Voor wie mij al langer kent, weet waarschijnlijk wel dat ik best wel duurzaam probeer te leven en ook zo min mogelijk eten weggooi. Maar ook ik breek wel eens een pak koekjes open en laat ik ergens diep in de kast liggen. Of ik laat een ontbijtkoek uitdrogen. Overkomt iedereen wel eens. Maar vaak is het dan helemaal nog niet beschimmeld. Dan geef je deze koekjes gewoon een nieuw leven. In een cake. En echt, het is zo lekker! Het is door al die koekjes een smaak- en textuurexplosie. Sinds dat ik dit recept maakte, maken we veel vaker cakes met oude koekjes erin. Zo gooien we nooit meer koekjes weg, maar hebben we wel een lekkere zelfgebakken cake.

Ingrediënten voor 1 cake:

  • 150 g bloem
  • 100 havermout
  • 50 g basterdsuiker
  • 1 ei
  • 220 ml melk
  • 2 el zonnebloemolie
  • Snuf zout
  • 1.5 tl kaneel
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 250 g stukjes koekjes, cakes, chocolade, noten, etc. Wat jij nog hebt liggen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pak een kom en doe hier alle ingrediënten in behalve de 250 g koekjes en zo. Mix dit met een garde goed door.

Hak de 250 g koek, chocolade of wat je ook wilt in grove stukken. Spatel dit door het beslag.

Vet een cakeblik in met olie. Spatel het beslag erin. Bak de cake 50-60 minuten in de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: