Blondies met appel en stroopwafel

Hoi, ben ik weer. Dit recept heb ik eergisteren gemaakt, was lang geleden dat ik weer in de keuken stond! Ik wilde weer even iets bakken, daar had ik zin in. Ik googelde wat, en kwam uiteindelijk uit op blondies. Die had ik nog nooit gemaakt, maar wel vaak van gehoord! Ook nog nooit gegeten trouwens. Ik dacht altijd dat blondies met witte chocolade werden gemaakt. Nou ja, deze niet. Ik voegde er appel en stroopwafel aan toe. Zooo lekker! Je kan deze blondies inderdaad vergelijken met brownies, maar dan zonder chocolade. Ze hebben een vergelijkbare structuur, lekker zacht en chewy. En heel zoet. Niet echt een receptje voor de maandag, maar ik vond gewoon dat het wel weer tijd was voor een nieuw recept. Dat was alweer veel te lang geleden. Dit recept is ook nog eens super snel gemaakt. Je hebt geen eens een mixer nodig, enkel een spatel of pollepel. En alle ingrediënten, maar met een beetje geluk heb je alles al in huis. Dat geluk had ik wel namelijk. 🙂

 

Ingrediënten:

  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 80 g kristalsuiker
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 60 g boter
  • 1 tl vanille-extract
  • Snuf zout
  • 1 appel (niet zo’n hele grote)
  • 1 stroopwafel
  • 1 tl kaneel

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil en snijd de appel in stukjes. Snijd de stroopwafel ook in stukjes.

Smelt de boter in een pannetje. Voeg de twee soorten suiker toe. Roer in het pannetje. Voeg dan het zout, vanille-extract, de kaneel en het ei toe. Roer snel door.

Voeg dan het bloem toe. Roer tot een egaal beslag. Voeg de appel en de stroopwafel toe. En roer weer.

Bekleed de een brownievorm (of een andere platte bakvorm) met bakpapier.

Doe hier het beslag in. Ik decoreerde hem nog met wat pecannoten. Bak de blondie in 40 gaar en goudbruin.

Advertenties

2 gedachten over “Blondies met appel en stroopwafel

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: