Paaseitjes review Jamin

Allereerst wil ik vast zeggen dat dit geen samenwerking met de Jamin is of iets dergelijks. Ik schrijf dit uit pure interesse. Ik was namelijk heel erg nieuwsgierig naar de vijftig soorten paaseitjes die ze bij de Jamin verkopen. En ik dacht dat ik daar niet de enige in ben. Daarom besloot ik er een blog over te schrijven, in dit artikel test ik er namelijk een paar!

Samen met een vriendin ging ik na school naar de Jamin om een aantal paaseitjes uit te kiezen om t proeven. Best wel moeilijke keuze, het leek ons een beetje overbodig om 50 smaken te kopen dus we kozen er een aantal. Van het hele overzicht heb ik een foto gemaakt. Maar goed, wij kozen een aantal smaken die best apart waren, maar waar we wel nieuwsgierig naar waren. Lees hieronder welke, en welke we het lekkerst vonden. We beoordelen de eitjes op schaal van 1 tot 10.

 

Paaseitje Champagne Wit

Ilse: 6 (omdat de witte chocolade wel lekker was)

Ik: 6 (met dezelfde reden)

We begonnen onze proefronde met het witte chocolade eitje met champagnesmaak. De binnenkant was een soort romige crème. Helaas was de champagnesmaak ver te zoeken. Wel lekkere witte chocolade, maar dit had net zo goed een gewoon wit eitje kunnen zijn. Jammer.

 

 

Paaseitje Vijg Melk

Ilse: 7

Ik: 7.5

Ik was erg benieuwd naar hoe deze zou smaken. Zouden er nog vijgenpitjes in zitten? Dat helaas niet, maar de smaak was wel lekker! Een lekker melk chocolade eitje met vijgvulling. De vulling smaakte een beetje exotisch. Jammer dat er geen pitjes meer in zaten, dat had het vijg-effect nog echter gemaakt, haha.

 

 

Paaseitje Matcha Puur

Ik: 5.3

Ilse: 5.5

Ook hier waren we nieuwsgierig naar. Matcha is helemaal hot and happening, dus op zich was het geen verrassing dat er ook hiervan een paaseitje zou verschijnen. Toch viel deze me erg tegen. De pure chocolade overheerste de hele matcha smaak! We proefden allebei alleen maar pure chocolade. Dat was jammer. Voor de looks krijgt hij wel een pluspuntje, want de groene vulling oogt toch wel leuk.

 

 

Paaseitje Mango Melk

Ik: 6.5

Ilse: 7

Mango en chocolade is niet de meest logische combinatie die je zou bedenken. Daarom wilde we ook deze graag proberen. Het eitje zat ingepakt in een leuk folietje, dat was alvast een pluspuntje. En dan de smaak. Deze was wel lekker vond ik. Niet heel bijzonder, maar wel gewoon lekker. Je proefde in de vulling een frisse zoete smaak. Kon wel enigszins mango voorstellen zeg maar.

 

Paaseitje Cookie dough melk

Ilse: 7

Ik: 6.6

Stiekem hoopte ik hier op een paasei gevuld met letterlijk cookie dough. Gewoon koekjesdeeg, is dat nou zo moeilijk? Maar hè, ik zit niet in het lab of iets dergelijks dus geen idee of het fabriekstechnisch mogelijk te maken om cookie dough in een paasei te stoppen. Dat is waarschijnlijk niet lang houdbaar. De vulling was wel lekker, niet heel bijzonder of zo. Gewoon lekker als je zin hebt in chocolade.

 

Paaseitje Tiramisu wit

Ilse: 7.5

Ik: 8.2

Ik hoopte echt keihard dat deze lekker zou zijn. Tiramisu is namelijk mijn favoriete dessert. En deze was geslaagd! Je proefde duidelijk koffie in een zoete zachte vulling. Ergens proefde je zelfs de drank. 😉 Goed dat ze hiervoor witte chocolade hadden gebruikt, anders had de chocolade zelf overheerst maar dat is hier dus niet het geval.

 

 

Paaseitje Pistache Wit

Ilse: 7.7

Ik: 7.5

Deze vonden we allebei heel lekker! Geen stukjes pistache of zo, maar wel een lekker romige vulling met een nootachtige smaak. Een soort bonbon. Hier zou ik wel van kunnen dooreten. 🙂

 

Paaseitje Appeltaart melk

Ilse: 6

Ik: 6

Appeltaart in een paaseitje? Ik was lichtelijk teleurgesteld, want ik had oprecht gehoopt op stukjes koek met kaneelsmaak of zoiets. Echter proefde je een klein beetje kaneelsmaak, in een romige vulling zonder koek of appel of iets dergelijks. Voor zover je nog kaneel proefde, want de chocolade overheerste nogal.

 

Paaseitje Pina Colada melk

Dit was zo’n eitje waarbij Ilse zei: ‘Proef dit, en raad dan welke smaak dit is.’ Dus dat deed ik. Verrast was ik toen ik een hap nam. ‘Dit is Pina Colada!’. En ik had gelijk. Deze vulling is heel romig en zacht, het stroomde er bijna uit. Je proefde een lichte smaak van kokos, en iets fris (dat moet dan ananas geweest zijn.). Ja, echt lekker vond ik deze.

Ilse: 6,7

Ik: 8

 

Paaseitje Suikerspin

Ik was erg benieuwd hiernaar. Hoe konden ze nou weer suikerspin verwerken in een paaseitje? Het viel me nogal tegen eigenlijk. Het eitje was superzoet, maar dat is ook heel logisch eigenlijk. Want suikerspin is ook alleen maar suiker. Dus eigenlijk is dit een soort witte chocolade eitje met een mierzoete zachte witte vulling.

Ilse: 6

Ik: 6

 

Paaseitje Cactus melk

Ilse: 6

Ik: 6,5

Ooit een cactus gegeten? Nu cactus verkrijgbaar bij de Jamin! Wie had dat gedacht. Er zit wel een apart smaakje aan het eitje, zo smaakt cactus dus! Wel grappig, niet dat ik denk wow ik wil nog veel meer van deze eitjes. Nee, ze kunnen door met een voldoende maar dat is het ook wel.

 

Paaseitje Dame Blanche wit:

Ilse: 6,8

Ik: 7.8

Ik had niet echt hoge verwachtingen hiervan. Geen idee wat er in moest zitten. Ijs kon het niet zijn, slagroom ook niet. Op zich logisch dat ze dan iets met chocolade erin moesten stoppen. Echt super lekker was dit eitje! We waren verrast door de zachte, pure chocolade vulling. Smaakte top in combinatie met de witte chocolade.

 

 

Paaseitje Discodip ijsje melk

Ilse: 6,5

Ik: 6,7

Dit paaseitje goes back to our childhood. Hoopten we. Van die dagen dat we bij de snackbar een softijsje mochten halen voor een euro (de radartoren!) en dan zeiden we ‘Met discodip alstublieft!!’. Anno 2019 stoppen ze het in een eitje. Oordeel: yes we vinden de discodip terug! Niet te zien op deze foto maar er zitten wel degelijk discodipkorrels (korrels gatver hahaha) in. Ijsje? Nee. Gewoon vanille vulling ofzoiets. Maar ja, je kan ook niet met bevroren paaseieren komen. Wel een lekker eitje.

 

Paaseitje rozen melk

Ilse: 5,8

Ik:  5,8

Dit paaseitje was geen succes, jammer. Het leek een beetje alsof ze parfum met suiker hadden gemengd en dat de vulling was. Nee grapje dat is overdreven, maar de vulling deed ons wel degelijk aan parfum denken. Wel een bijzondere smaak, de smaak van rozen is wel zeker aanwezig. En misschien moeten we daar gewoon heel erg aan wennen. Toch een zwakke voldoende voor deze bijzondere combinatie.

 

Paaseitje cookies and cream melk

Ilse: 7,5

Ik: 6,8

Bij dit eitje had ik eigenlijk gehoopt dat de verhouding cookie en cream 50/50 zou zijn. Maar zoals ik helaas al dacht, is er maar weinig cookie te vinden. De binnenkant bestaat uit een soort, tja, cream? Zoet spul in ieder geval. Niet vies of zo, gewoon normaal. Wel proef je een beetje een crunch (yes!). Maar die crunch had net zo goed van cornflakes kunnen zijn in plaats van oreo’s, die proef je niet. Wel lekkere chocolade overigens, maar dat is bij elk eitje wel zo.

 

Paaseitje stroopwafel melk

Ilse: 7

Ik: 6

Deze ziet er van de binnenkant wel echt goed uit hè? Als het karamel was geweest, had ik hem ook denk ik een hogere score gegeven. Maar stroop en chocola… ik weet niet. Stroop heeft een te zware/gebrande smaak of zo wat niet zo goed bij chocolade past. Daarnaast waren er geen stukjes koek te vinden, wat het toch niet echt een stroopwafeleitje maakte. Toch wel een voldoende omdat het niet vies is (als het maar zoet is hè!) en voor het briljante idee om stroopwafel en paasei samen te voegen.

 

Paaseitje Lavendel melk

Ilse: 5.4

Ik: 5.5

Lavendel eten, ik moet er nog steeds aan wennen. Dit is een beetje hetzelfde geval als met rozen, maar deze vinden we nog minder lekker. Een voldoende van mij, omdat ze er zeker in geslaagd zijn om de smaak van lavendel na te bootsen. Maar weer net alsof je chocolade met parfum eet.

Dus ons eindoordeel: Ilse beoordeelde de pistache het hoogst, en ik de tiramisu. De lavendel en rozen vonden we allebei niks. Er zijn nog heel veel andere smaken, ik ben ook benieuwd hoe die zijn!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: