Vegan brownie met kokosslagroom en aardbeien

Al eerder deelde ik een recept voor witte bonenbrownies. Dat was een succes, dus ik wilde een 2.0 maken. Met zwarte bonen! Ook super gezond, ik blijf het bizar vinden hoe een heel blik bonen in zo’n heerlijke brownie kan zitten. En je het niet proeft. Maar de bonen maken de brownie wel juist smeuïg. Het recept wat ik vandaag met jullie deel, tilt een gezonde brownie naar een hoger level. Ten eerste: hij is vegan!! Dus geschikt voor iedereen die plantaardig wilt eten. Deze brownie maak ik af met kokosslagroom en aardbeien. Dat bleek een heel goed idee. Ik kan geen genoeg krijgen van deze brownies. En dat hoeft ook niet, want ze zijn een stuk lichter dan de originele brownies met een suiker- en boteroverload. Stiekem vind ik die ook wel echt fantastisch lekker hoor. Maar deze brownies zijn zelfs voor door de week geschikt, als je jezelf even wilt verwennen.

Je kunt de brownies ook prima invriezen, maar zonder de slagroom en aardbeien. Dat moet je dan maar even apart houden, of zonder. Want de brownies zijn puur ook super lekker. Ik ben benieuwd wat jij ervan vind. Laat het me weten als je het gemaakt hebt, of een ander recept van mijn blog gemaakt hebt. Dat vind ik heel leuk.

 

Ingrediënten voor 1 brownie:

  • 1 blik zwarte bonen (400 g netto)
  • 1 banaan
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el amandelmelk
  • 50 g cacaopoeder
  • 100 g dadels, ontpit
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 el honing of andere zoetstof
  • 50 g pure chocolade
  • Aardbeien voor erop

 

Open een blik kokosmelk. Laat een nacht staan in de koelkast, zodat het room van de kokosmelk naar boven drijft.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Giet de zwarte bonen af en spoel ze nogmaals af in een zeef. Maal de zwarte bonen in een staafmixer tot een smeuïge substantie. Voeg ook de banaan en dadels toe, en maal deze mee zodat het een egale puree wordt.

Doe het bonenmengsel in een kom. Voeg de zonnebloemolie, amandelmelk, honing en cacaopoeder toe. Meng met een garde tot een egaal beslag.

Hak de chocolade in stukjes. Meng deze door het beslag.

Bekleed een ovenschaal (20 bij 30 ongeveer) met bakpapier of vet hem in. Verdeel hierin met browniebeslag. Bak 40 minuten in de oven.

Haal de roomlaag uit de kokosmelk. Doe in een kom en mix dit een paar minuten door, totdat het een beetje stijf/lobbig is. Voeg er evt nog een beetje honing naar smaak bij, om hem wat zoeter te maken.

Als de brownie is afgekoeld, kun je de kokosroom erover verdelen. Ontkroon wat aardbeien, en verdeel deze over de brownie.

 

2 gedachten over “Vegan brownie met kokosslagroom en aardbeien

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: