Februari: jarig, naar Limburg en lekker weer!

Hallooo, welkom bij mijn nieuwe maandverslag! Februari was echt een leuke maand vond ik. Half februari werd het opeens heel lekker weer, plotseling was het een soort vroeg voorjaar. Zo blij werd ik daarvan! Iedereen om me heen werd er trouwens blij van, het geeft zo’n vrolijke sfeer. Begin februari was ik ook nog jarig, en we hadden voorjaarsvakantie. Toen gingen we een paar dagen naar Limburg. Heerlijk zo even eruit. Lees verder wat ik allemaal gedaan heb.

 

1 t/m 3 februari

Vrijdag moest ik ’s avonds werken. De vrijdag vind ik altijd wel gezellig, omdat Elisa dan ook werkt. Zaterdag had ik even een chill dagje. Dat wil zeggen, in de ochtend had ik lekker rustig aan gedaan, en ging ik op een gegeven moment bieten gnocchi maken. Dat duurde dus wel even, ik dacht even dat het ging mislukken maar het was goed gelukt uiteindelijk. Die middag ging ik met mijn moeder naar een winkelcentrum in de buurt want mijn moeder wilde kleren kopen en ik moest natuurlijk mee als adviseur.

Zondag gingen we naar opa en oma. Ik was 4 februari jarig en omdat ik het niet voor familie vierde gingen we naar opa en oma toe om het hier soort van te vieren. Ik had een taartje gemaakt, en die hadden we daar gegeten. Daarna gingen we naar een restaurant in de buurt, die ik had uitgekozen om te gaan lunchen. Dengh heette het, en het was heel leuk. Het was in een oude boerderij, en het eten was ook super lekker. Ik had een Dutch weedburger met friet. Als cadeau kreeg ik van mijn opa en oma een nieuwe schooltas. Blij mee :).

Lunch bij Dengh

Nieuwe schooltas

4 t/m 8 februari

Dit was geen doorsnee midweekje. Het begon al met mijn verjaardag, ik werd maandag 4 februari 17 jaar. Na school kwam Elif een taartje eten bij mij, verder weinig bijzonders gedaan vandaag. Toch door alle vele felicitaties voelde ik mij helemaal jarig. Dinsdag was niet een hele gekke dag, gewoon normaal eigenlijk. Woensdag gingen we extra vroeg naar school om een bord te maken voor het staken. Met twee vriendinnen ging ik namelijk donderdag ook meedoen aan de klimaatstaking. We hadden mooie borden gemaakt, mijn tekst was: ‘Weerbericht van 7 februari 2050: 23 graden en een zware storm.’. Mijn vriendin haalde de krant met haar tekst ‘Planet hotter than Freek Vonk’. Ik stond er ook op trouwens. Van school hoefden we niet naar school, dus we hadden donderdag al weekend!

De blije jarige!

Ik met mijn stakingsbord

De staking was heel leuk, met zoveel mensen! Gaaf om een keer gedaan te hebben, en zelf sta ik natuurlijk ook helemaal achter het standpunt. Na het staken gingen we nog even Den Haag in, haalden we een broodje falafel en kochten we nog wat dingen. We konden het niet te laat maken want we hadden een kortingskaart voor in de daluren. Toen we thuiskwamen gingen we meteen weer aan de bak. Vrijdag zouden er ongeveer tien vrienden van mij komen lunchen, om mijn verjaardag te vieren. Ilse zou mij helpen met koken, dus die avond kookten we door tot elf uur.

Vrijdagochtend gingen we weer door met koken. Om 13 uur kwam iedereen, en ze vonden alles gelukkig heel lekker, en het was heel gezellig. Ik had ook wat leuke cadeautjes gekregen maar als hoogtepunt toch echt een zelfgemaakt fotoboek van Elisa en allemaal foto’s van ons twee. Om 17 uur moest ik weer werken.

Tafel gedekt

9 & 10 februari

Ik was echt best wel moe van de afgelopen dagen, dus ik sliep lekker uit. Ik ging naar Elisa en we werkten samen aan ons PWS. Daarna gingen we naar de stad om een interview te doen met een ondernemer in Hoorn.

Zondag moest ik van 8 tot 13 uur werken. Daarna ging ik meteen door naar de verjaardag van mijn oma. Dat was wel lekker rustig.

11 t/m 15 februari

Deze week was wel weer iets serieuzer met school en zo. Alhoewel, maandag had ik maar een uurtje les, dus dat was wel heel chill. Ik heb best wel goed gewerkt aan economie. En ik heb veel aan mijn blog gedaan. Dinsdag was niet zo boeiend. Woensdag ging ik na school met Veerle de stad in om even thee te drinken bij de Bagels en Beans. Donderdag was het Valentijnsdag joepie. Haha not maar ik kreeg wel een roos op school, van Bibi een vriendin van mij. Heel lief! Vrijdag was het zulk lekker weer, echt blij werd ik ervan! Ik ging na school met Ilse naar de Jamin om paaseitjes te testen, daar hebben ze heel veel smaken namelijk. Binnenkort plaats ik een review op de blog!

16 & 17 februari

Zaterdag was het zulk lekker weer! Ik had heel veel zin om te fietsen, en toevallig Elisa ook dus we gingen samen crossen. We fietsen een hele mooie route, via de dijk en dorpen als Etersheim en zo. ’s Avonds gingen we uit eten in Oudendijk.

Voorgerecht

Zondag moest ik werken van 10 tot 18 uur. Dat klinkt lang, maar was goed te doen eigenlijk.

18 t/m 24 februari

Aangezien het vakantie was, neem ik deze periode maar in een keer als kopjestitel :). Maandag was heel leuk, het was weer super lekker weer en vandaag ging ik met Elif fietsen, naar Enkhuizen via de dijk. Ook een hele mooie route! In de ochtend had ik al gekookt, uit een Midden-Oosters kookboek maakte ik een wortelsalade en (vega) gehakt met van alles en nog wat.

Enkhuizen!

Elif bleef slapen, en de volgende dag starten we de dag rustig op en op een gegeven moment gingen we koekjes bakken, we gooiden van alles wat zoet is bij het deeg wat we maar konden vinden. Stukjes pure- en melkchocolade, speculaas, stroopwafel, marshmallows, en noem zo maar op. Ze waren wel heel erg lekker! Om half vier moest ik werken, tot sluit.

Woensdag ging ik met mijn familie op weg naar Den Bosch. Eigenlijk speciaal voor mij, want ik heb een leuke opleiding in Den Bosch op het oog en wilde wel gaan proefstuderen bij deze opleiding. De opleiding heet ‘Business Innovation’, die er bijna niet is in Nederland, dus dan maar een extra stukje ervoor reizen. Het was een leuke dag! Twee interessante lessen gehad en met leuke mensen gepraat.

Om vier uur stonden mijn ouders me weer op te wachten, die waren ondertussen de stad in gegaan. We reden door naar Zuid-Limburg, we hadden een leuk huisje geboekt voor een paar dagen. We zaten vlakbij Gulpen. We gingen dan ook al vrij snel naar de supermarkt in Gulpen om hier inkopen te doen voor het avondeten. We maakten gevulde pasta, gerookte zalm, en een roerbak van prei en champignons.

Donderdag stond ik als eerst op (ik ben eigenlijk altijd de vroegste) en ging gelijk op mijn racefiets (die had ik meegenomen) naar de bakker in Gulpen. Ik kocht broodjes bij de bakker op de markt. Het was maar een paar kilometer fietsen vanaf ons huisje, maar de terugweg deed ik er lang over, omdat Gulpen in het dal ligt en ons huisje op een heuvel. Dat was dus klimmen!

Deze dag gingen we wandelen, van Mechelen naar Epen. Mooie wandeling! Aan Epen heb ik nog veel herinneringen. Ik was er twee jaar geleden met school naartoe geweest, en hebben toen ook super veel gezien van de omgeving. In Epen gingen we lunchen in een restaurantje. Ik had garnalenkroketten, en het was heel lang geleden dat ik die op had maar was heel lekker. De terugwandeling was een stuk korter, in totaal hebben we denk ik tien km gelopen (wel met hoogteverschillen). In Mechelen gingen we bij café ‘T Pintje wat drinken. Echt gezellig café was dat! Ik vind de mensen in Limburg ook altijd zo aardig en gezellig. ’s Avonds aten we noedels in ons huisje.

Mooi dat Limburgse heuvellandschap

Vrijdag stond ik weer als eerste op om weer naar de bakker te fietsen. Ons huisje lag tussen het dorp Margraten en Gulpen in, dus nu besloot ik naar Margraten te fietsen, hier was het ook iets minder heuvelachtig haha. Ik was er inderdaad heel snel, en haalde bij de bakker broodjes.

Vandaag gingen we splitsen. Mijn vader en zusje gingen ergens in de buurt skiën in een skihal, ik haat skiën en gelukkig is het ook niet helemaal mijn moeders hobby. Mijn moeder en ik gingen naar een Amerikaanse begraafplaats in Margraten, uit de tweede Wereldoorlog. Ik moest een project voor Engels doen en dat moest over oorlog gaan. Je moest hierbij een aan oorlog gerelateerde locatie uitkiezen, en dan een filmpje maken. Dus ik had als locatie de begraafplaats gekozen en hierbij georiënteerd op de achtergrond van deze begraafplaats. Het is trouwens heel indrukwekkend, als je geïnteresseerd bent in oorlog zal ik hier zeker naartoe gaan.

Het monument

Daarna gingen mijn moeder en ik naar Valkenburg fietsen. Hier gingen we op een terrasje zitten daar. Echt niet normaal hoeveel terrasjes daar zijn! Even later fietsten we terug naar Gulpen, waar we weer met Meike en mijn vader hadden afgesproken. We gingen hier nog even naar een café en daarna weer boodschappen doen en toen en daarna pannenkoeken gemaakt in het huisje. Daarna 30 seconds gespeeld, echt een leuk spel!

Zaterdag fietste ik weer naar Margraten om broodjes te halen voor het ontbijt. Om twaalf uur reden we naar Maastricht. Ik hou echt van deze stad, en het was ook heel mooi weer dus het was super druk. Vooral op de pleinen zaten de terrasjes helemaal vol. Eerst gingen we ‘de beste Limburgse vlaai’ eten bij Bakkerij Royale, ik had kruimelvlaai met banketbakkersroom (die was inderdaad wel heel lekker). Daarna gingen we shoppen bij de Stradivarius. Op de een of andere manier vond ik hier alles leuk dus ik bleef echt iets van een uur in die winkel (echt zielig voor mijn vader) en ik heb uiteindelijk een jas, een trui en een jurkje gekocht. Wel super blij mee. Daarna gingen we nog wat wandelen door de stad, en rond half vier gingen we lunchen op het Vrijthof op een terrasje. Er ging net een plekje vrij toen we aankwamen, anders was er letterlijk nul plek.

’s Avonds reden we naar Mechelen, om hier te eten bij een Italiaan. Ook daar was het heel druk maar wel heel leuk restaurant! En lekker eten, ik bestelde ravioli met salieboter.

Zondag reden we aan het eind van de ochtend weer naar huis. Door alle drukte in de vakantie heb ik niet zoveel aan school gedaan, even vergeten dat ik dinsdag mijn wiskunde herkansing had. Ach, het was echt een hele leuke vakantie en daar gaat het om!

25 t/m 28 februari

Deze week gingen we er weer tegenaan voor school. Maandag tm woensdag was het nog heel lekker weer, dus dinsdag gingen Elisa en ik weer lekker fietsen. De andere dagen heb ik een beetje geleerd want donderdag had ik een Frans en eco toets, en dinsdag een wiskunde toets.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: