Mango taart met lemon curd en meringue

Vandaag deel ik dit recept voor een geweldige no-bake taart met jullie. Het is een echte voorjaarstaart. Met de frisse lemoncurd en tropische mango. Je proeft letterlijk de zomer:). En dat is heel fijn, helemaal toen ik deze taart at. Het was namelijk mijn verjaardagstaart, en ik ben op 4 februari jarig. Typische winterdag! Maar door deze taart dus een stukje zomergevoel.

Deze taart maakte ik zelf voor mijn verjaardag. Ik had geen zin om naar de supermarkt te gaan, en ook niet om iets ingewikkelds te maken. We hadden nog een rijpe mango liggen, en zo frutselde ik wat en werd het deze taart. Die bleek zo lekker te zijn dat ik hem op de blog met jullie wilde delen. Want hij was echt verrassend lekker, en ook nog eens super snel gemaakt zonder de oven te gebruiken en met maar heel weinig opstijftijd. Je zou de taart zelfs op de camping kunnen maken. Mits je een campingkoelkast hebt natuurlijk.

Eigenlijk had ik in gedachten om deze in hartje voorjaar op de site te plaatsen. Maar nu het zulk lekker weer is, vind ik dat hij er nu al op mag! Worden jullie ook zo blij van dit weer? Ik vrolijk er helemaal van op. 🙂

 

Ingrediënten voor een taart:

  • 150 gram lange vingers (ongeveer)
  • 1 mango
  • 3 el citroenlimonade
  • Anderhalf pakje kloppudding vanille (Dr Oetker)
  • 500 ml melk
  • 3 el lemon curd
  • 80 gram meringue (ik kocht een pavlova meringue tijdens kerst, rond Pasen zijn er ook volop meringues verkrijgbaar!)

 

Bekleed een springvorm met bakpapier. Verdeel hier de lange vingers over, je moet sommigen breken zodat ze passen in de vorm. Doe de citroenlimonade in een bakje of glaasje en doe hier 3 el water bij. Dit verdeel je over de lange vingers.

Doe 500 ml melk in een kom. Voeg het kloppudding poeder toe en mix met de garde een of anderhalve minuut tot het een dikke substantie heeft. Verdeel dit over de lange vingers.

Verdeel de lemon curd over de kloppudding, swirl met een beetje met een lepel zodat het zich goed verspreidt.

Snijd de mango in reepjes of stukjes. Verdeel dit over de taart.

Breek de meringue in stukjes, nog een beetje grof. Verdeel dit als laatste over de taart.

Bewaar de taart in de koelkast. De taart moet minimaal nog 10 minuten opstijven in de koelkast.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: