Naanpizza met muhamarrah en aubergine

Pizza maken hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt het jezelf inderdaad moeilijk maken door helemaal zelf het deeg te gaan maken, maar ook heel lekker is een pizza op basis van naanbrood. En ook nog eens veel makkelijker. Want de bodem is gewoon al helemaal klaar! En dan hoef je hem alleen nog maar te beleggen. Voor deze pizza’s heb je maar vijf ingrediënten nodig. Muhammarah is een spread met geroosterde paprika, walnoten en granaatappel. Ik eet deze graag op een broodje, maar ook op deze pizza smaakt het super lekker. De pizza is verder belegd met aubergine, walnoten en Parmezaan. Hij is dan ook vega. Je kunt hem makkelijk veganistisch maken, door gewoon de Parmezaan weg te laten. Dan is de pizza ook al lekker.

 

Ingrediënten voor 2 pizza’s:

  • 2 naanbroden
  • 4 el muhamarrah
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Handje walnoten
  • 1 aubergine

 

Bak de naanbroden in de oven volgens de verpakking in de oven.

Was de aubergine en snijd er in de breedte plakken van. Bak of gril deze in de koeken- of grillpan zacht en gaar.

Besmeer de naanbroden elk met twee eetlepels muhamarrah. Beleg ze met wat plakken aubergine. Strooi er nu wat geraspte parmezaan over.

Bak de naanpizza’s nog ongeveer 5-7 minuten af in de oven op 200 graden. Beleg ze nog met wat walnoten.

 

7541712800_IMG_11987598270528_IMG_1193

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: