Carrot cake tiramisu

Tiramisu is een van mijn favoriete desserts die je mij kunt voorschotelen. Zó lekker vind ik dat. Die lange vingers met koffie, en een romige laag mascarpone room. Dat is de basis, maar ik vind bijvoorbeeld notentiramisu of speculaastiramisu ook fantastisch. Maar wat echt fantastisch is, is deze carrot cake tiramisu. Ik maakte eens carrot cake voor mijn verjaardag, toen bleek dat mijn ouders ook al taart hadden besteld. Een met zo’n foto weet je wel, heel leuk natuurlijk. Maar wat moest ik nu met mijn lekkere carrot cake? Die kwam niet zomaar op, en die andere taart moest wel eerst op natuurlijk, want dat was een echte verjaardagstaart. Toen bedacht ik het briljante idee om er tiramisu mee te maken. Zo hadden de gasten ook nog een toetje voor na het eten. En man, dit was goddelijk. Je hebt er wel wat meer werk aan omdat je ook nog carrot cake moet bakken, maar als je nou gelijk een heel recept maakt dan heb je ook nog een lekker stukje carrot cake voor bij de koffie. Twee vliegen in een klap. 😉

Maar goed ik raad je dit recept dus meer dan aan, en als je het hebt gemaakt vind ik het super leuk als je het me laat weten. 🙂

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1/2 recept voor carrot cake
  • 250 g mascarpone
  • 1 ei
  • 60 g suiker
  • 6-8 tl limoncello
  • 1/2 citroen
  • Geraspte wortel en pecan- of walnoten, als garnering

 

Maak de carrot cake volgens het recept in de ingrediënten. Laat deze volledig afkoelen. Het carrot cake recept is trouwens niet van mij, maar deze van Uit Paulines Keuken was bij ons erg geslaagd.

Mix alleen het eiwit in een schone kom stijf. Houd apart. Mix in een andere kom het eigeel en de suiker. Was de citroen, en rasp het schil van de helft. Voeg het sap en de rasp toe aan het eigeel mengsel. Mix de mascarpone door het eigeel gebeuren, tot een egaal mengsel.

20180501165702_img_2785

Snijd de carrot cake in plakken. Verdeel deze over de bodem van een schaal, of kleine potjes zoals ik heb gedaan. Giet hier de limoncello overheen, zodat de limoncello in de cake absorbeert. Liever geen alcohol? Gebruik dan citroenlimonade.

Verdeel hierover het mascarpone mengsel. Maak af met eventueel geraspte wortel en walnoten of pecannoten.

Laat minimaal 3 uur in de koelkast staan.

20180501171139_img_282620180501171231_img_2835

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: