Taart met dulche de leche en chocolade

Deze taart maakte ik voor mijn zusjes verjaardag. Die houdt vooral van ZOET. Dus deze taart kon niet zoet genoeg. Karamel en chocolade is altijd goed, en zoet genoeg, dacht ik. Dus zo dook ik de keuken in, maakte ik een cake met stukjes chocolade en karamelfudge, en maakte ik karamelpasta. Deze taart… zo lekker was ie! Er kwamen wat vriendinnen van mijn zusje, en met z’n vijven hadden we bijna de hele taart opgegeten. Op je verjaardag mag dat toch? Hij viel dus zeker in de smaak. En dat kan ik bij iedereen wel garanderen.

Een tip bij deze taart alvast: begin vroeg met het maken van deze taart! Je moet namelijk al beginnen met het maken van de karamelpasta van gecondenseerde melk, deze moet bijna 3 uur lang koken. En dan nog afkoelen. Dit kun je het best een dag van tevoren doen, het kost je geen tijd maar ik zou wel thuis blijven wanneer hij staat te koken. Verder moet de cake wel helemaal afkoelen voordat je hem doorsnijdt. Maar echt, het resultaat is het zo waard!

 

Ingrediënten voor 1 taart:

  • 200 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder (of 2 theel.)
  • 220 g boter
  • 180 g suiker
  • 4 eieren
  • 1 el melk
  • Snuf zout
  • 100 g pure chocolade + 25 g voor de garnering
  • 1 blik gecondenseerde melk (400 g)
  • 75 g karamelfudge + een paar blokjes voor de garnering

 

Begin met de dulche de leche. Zet het blikje gecondenseerde melk in een diepe pan, en zorg dat het blikje onder water staat. Leg de deksel op de pan, en breng het water aan de kook. Als het water kookt, zet je het vuur laag en laat je dit 2,5 / 3 uur koken.

Na 2,5 of 3 uur, giet je het water eruit en haal je het blikje eruit (met handschoenen, het is heeel heet!). Laat dit helemaal afkoelen, het liefst 4 uur of langer.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de cake. Mix eerst de suiker en boter tot een crèmige substantie. Voeg dan een voor een de eieren toe (om de twee minuten) en op het laatst mix je een eetlepel melk mee. Wanneer alle eieren in het beslag zitten, voeg je het bloem, zout en bakpoeder toe. Deze schep je luchtig door het beslag.

20181014101904_img_9504

Hak de pure chocolade in stukjes. Snijd ook de blokjes karamelfudge in stukjes. Meng deze door het beslag.

Bekleed een grote taartvorm met bakpapier en vet de randen in met olie of boter. Schep het beslag in de vorm. Bak in 50 minuten gaar in de oven.

Laat de cake afkoelen. Snijd als hij volledig is afgekoeld, de cake in twee helften (horizontaal). Smeer ongeveer 2/3 van de gecondenseerde melk die inmiddels karamelpasta is geworden, op de onderste helft van de cake. Als je het lekker vindt kun je hier nog wat grof zeezout overheen doen. Leg de bovenste helft van de cake erop. Smeer de rest van de karamelpasta op de bovenkant van de cake. Snijd de chocolade in dunne ‘schijfjes’, zoals ik het op de foto heb gedaan. Snijd de paar blokjes karamelfudge in blokjes, en verdeel de chocolade en karamelfudge over de taart, op de karamelpasta. Snap je het nog? 😉

20181014155808_img_951420181014155839_img_9520

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: