Het jaar 2018 voor mij

Huh, geen verslag van december? Sorry als je hier op gerekend had. Zelf zat ik gedurende de hele maand te twijfelen of ik wel weer een maandverslag zou doen. Uiteindelijk koos ik voor een jaarverslag, het is tenslotte het einde van het jaar.

Bijna 2019 alweer. Is dit jaar voor mij snel voorbijgevlogen? Over die vraag moest ik heel lang nadenken. Even denken, wat deed ik ook alweer precies een jaar geleden? En voelt dat als lang geleden voor mij? Ik ben serieus mijn jaaroverzicht van vorig jaar januari gaan opzoeken om weer wat herinneringen terug te halen. En ik moet zeggen dat alles wat ik een jaar geleden deed, echt wel lang geleden lijkt. Waarschijnlijk omdat er weer veel tussendoor is gebeurd. Leuke dingen, nieuwe dingen, nieuwe ervaringen…

Ik begon dit jaar wel met een hele ander voornemen dan ik op dit moment heb. Mijn voornemen voor 2018 was om te investeren in de bekendheid van mijn blog. Ik wilde ook een paar duizend volgers, net zoals de grote bloggers die ik volg. Hoe ik mezelf wilde promoten? Dat wist ik nog niet. Maar gedurende 2018 ging ik mij juist de andere kant beseffen: wat heb ik er aan als ik zo veel meer volgers heb? En mezelf, een 16-jarige examenkandidaat vergelijken met een ervaren, professionele beroepsblogger? Dat is eigenlijk van de zotte. De 700 nogwat volgers die ik op Instagram heb, is voor mij genoeg. Er is jarenlang voorzichtig een groei geweest, nu blijft het vrijwel stabiel. En hoe dat komt? Door mijzelf. Jarenlang plaatste ik vast om de dag een nieuwe blog. Soms typte ik op een dag 5 recepten uit, waardoor ik weer een voorraadje had voor de komende week, maar soms had ik die tijd er niet voor, waardoor ik ’s avonds laat, na een drukke dag nog zat te typen.

Voor wie deed ik dat nou? Het is toch niet mijn baan? Het is sommigen misschien al wel opgevallen, dat ik minder regelmaat in mijn blogs heb. Soms komt er ineens na een week een nieuwe blog online. Soms na drie dagen. Hoe dan ook, jullie moeten het er maar mee doen. En het leuke is dat er elke dag weer bezoekers komen, en vaak hele oude recepten bekijken van mijn blog. Deze kerstdagen heb ik veel bezoekers gehad, ik vind het ontzettend leuk dat jullie kerstrecepten van mijn blog maken. Dat jullie de recepten maken, daar doe ik het voor. ♥

Maar goed, dat ik minder regelmaat in mijn blogs heb, is niet door het feit dat ik bloggen minder leuk vind. Het was gewoonweg niet haalbaar. In een leven van een Havo 5- scholier, met een bijbaantje van gemiddeld zo’n 10-14 uur per week, met een sociaal leven, andere hobby’s etc… Nou ja je snapt het vast wel ;). Maar stoppen met mijn blog? Dat zou ik echt niet zomaar doen.

2018, wat was er nou zo anders aan dit jaar dan andere jaren. Weer een jaartje ouder uiteraard. Een jaar waarin ik mijn bijbaantje bij de supermarkt kreeg. Het jaar waarin ik 16 werd. Het jaar waarin ik overging van Havo 4 naar 5. En zo kan ik nog wel aan aantal dingen opnoemen. Op zich, was 2018 niet heel bijzonder. Daarmee wil ik zeggen, dit jaar had ik grofweg kunnen uittekenen. Volgend jaar daarentegen niet. Ik ga keuzes maken, blijf ik thuis wonen of ga ik op mezelf wonen? Ga ik in Amsterdam of in Den Bosch studeren? Die keuze moet ik uiterlijk 1 mei gaan maken. En dat tijdens de opkomende examenstress. Die waarschijnlijk bij mij wel meevalt, want ik stress bijna nooit. Maar je weet het nooit.

Zoals ieder jaar zijn hoogtepunten heeft, had ook dit jaar zijn hoogtepunten. Eigenlijk was dit jaar best leuk. Het begon al met januari, ik ging het jaar in met een vegetarische maand. Een van de leukste dagen van dit jaar, vond ik de dag dat ik met Elisa een dagje met een onbeperkt reizen kaart Nederlandse steden ging bezoeken. Zo reisden we van Hoorn naar Amsterdam, naar Rotterdam, naar Delft. We hebben zo veel gezien en gedaan, echt een dag die ik nooit zou vergeten.

Begin februari werd ik zestien, en vierde dit met een dinertje voor 10 vriendinnen van mij. Dit was heel gezellig. Een paar dagen hiervoor had ik weer eens afgesproken met Anne, een oude vriendin uit de brugklas, wat gelijk weer klikte. Zij heeft ook een blog, dus we deden samen een Q&A.

Begin maart gingen we op een korte vakantie in de Achterhoek. We hadden een B&B in Drempt, vlakbij Doesburg. Dat was leuk, even eruit. Ook gingen we naar Zutphen en Zwolle, twee super leuke steden die mij positief verrast hebben. Ik ga graag nog een keertje terug!

Een van de hoogtepunten van dit jaar was toch ook echt mijn examenreis naar Parijs. Echt genoten, in het Franse gastgezin, met allemaal leuke en gezellige mensen. Ook begon ik met mijn baantje bij Deen als broodmeisje deze maand. Om dit nou een hoogtepunt te noemen vind ik ook zo wat, dus noem ik het maar een mijlpaal. Haha.

In de zomervakantie ging ik met mijn ouders eerst op fietsvakantie in Nederland. We fietsten van Hoorn door Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Ontzettend veel gezien en gedaan, was super. Daarna ging ik nog met mijn ouders naar Frankrijk, naar een leuke camping in Saumur. Ook ging ik op vakantie met Elisa, op fietsvakantie in België en Zeeland.

In de vorige herfstvakantie gingen we naar Groningen. We wandelden de eerste dag in het bos bij Roden, en overnachtten in een caravan. De volgende dag shopten we in Groningen.

December was ook een maand vol hoogtepunten. Piet spelen was succesvoller dan ooit, Kerst was heel erg gezellig met alle lieve familieleden, en morgen (28 t/m 29 dec) ga ik naar Utrecht. Daar heb ik heel erg veel zin in. We slapen in een B&B in het centrum van Utrecht, en gaan naar de musical Mamma Mia. En dan is het alweer bijna oud en nieuw. Ik weet nog niet wat ik ga doen. Ik zie het wel.

Ik hoop dat jullie mijn nieuwjaarsspeech leuk vonden om te lezen ;). Hieronder nog wat leuke foto’s uit 2018.

Markthal Rotterdam

Delft

Ik was jarig

Fietsen in de Achterhoek

Parijs

Fietsvakantie: Deventer!

Fietsvakantie met Elisa: Brussel

Een rondje fietsen (dit was 24 december) in Rustenburg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: