Kokos-limoen makronen

Hoewel ik een grote fan van kokosmakronen ben, kwam ik er laatst achter dat er op mijn blog nog helemaal geen recept van op staat. En dat terwijl het een van de makkelijkste recepten ooit is. Het basisrecept voor kokosmakronen bestaat namelijk uit drie ingrediënten: geraspte kokos, eiwit, en suiker. Ik voeg er in dit recept nog wat limoenschil- en sap aan toe. Dat geeft er een frisse smaak aan, limoen en kokos is echt een top combinatie.

Maar er is nog iets speciaals aan deze koekjes. Bekijk de foto maar eens. Mijn eigen logo zit erop. Hoe gaaf is dat?! Ik wist dus nog niet dat dit bestond, serieus. Totdat ik een super vette opdracht kreeg van PRIMUS.DIRECT. Mijn eigen Primus Ouwel was ontworpen, en ik kon er tot mijn verbazing van alles mee maken. Zoete recepten zoals koekjes, cakes en taarten, maar ook hartige gerechten zoals saucijzenbroodjes, pizza’s of brood. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt er een ouwel opplakken.

Ik kreeg twee soorten ouwels: enkellaagse en dubbellaagse. Enkellaagse ouwels zijn geschikt voor deegwaren zoals koekjes, en dubbellaagse kun je voor wat vochtiger of vettere producten gebruiken. De ouwels kun je zonder zorgen eten: ze zijn biologisch afbreekbaar. Het is eetpapier dat vooral uit water en aardappelzetmeel bestaat. Voor deze koekjes gebruikte ik de enkellaagse ouwels. Dit werkte goed, vind jij ze ook niet mooi gelukt?

Ingrediënten voor 15-20 koekjes:

  • 2 eiwitten
  • 125 g geraspte kokos
  • 100 g suiker
  • Een halve limoen
  • 15-20 ouwels (eventueel)

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Splits de eieren en mix de eiwitten in een schone kom stijf. Voeg de suiker in delen toe. Voeg dan de kokos in delen toe maar leg de mixer weg en spatel er luchtig doorheen. Rasp de schil van de halve limoen en voeg dit toe. Knijp ook de limoen boven de kom uit, zodat dit ook bij het ‘kokosbeslag’ zit.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Pak eventueel een spuitzak, en doe het deeg voor de kokosmakronen hierin. Maak grote koekjes van het deeg, zodat je nog ruimte over hebt voor de eventuele ouwel.

Maak de achterkant van de ouwel een beetje vochtig. Druk hem in het midden van het koekje. Bak de kokosmakronen 25 minuten in de voorverwarmde oven.

goede versie 2

goede versie 1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: