Taco’s met pulled chicken en chorizo

Weer zo’n recept wat ergens in mijn concepten verstopt zit. Maar dat maakt het niet minder lekker. Deze taco’s met pulled chicken en chorizo zijn namelijk echt het ultieme dudefood (ook aan te raden voor de ladies onder ons uiteraard). En toen was ik dus nog geen vegetariër. Maar jullie blij, want eindelijk zet die gare plantenvreter Veerle eens een lekker stevig vleesrecept op de blog. Voordat ik vega werd vond ik dit trouwens ook vet lekker hoor. Kip mis ik namelijk nog wel eens. Hoe goed ze kip ook kunnen namaken, kip die van het bot afvalt is niet met vega chicken chunks te vergelijken.

De taco’s maak je dus van het vlees van kippenbouten, en voor de pittige smaak voeg je wat chorizo toe. Verder bak je nog wat zoete aardappel en ui, met een dot zure room en avocado zijn deze taco’s echt top. Meer heb ik er eigenlijk niet over te zeggen.

Ingrediënten voor 4 personen (8 taco’s)

  • 8 tacoschelpen
  • 6 kippenbouten
  • 150 g chorizo
  • 3 el Mexicaanse kruiden
  • 100 g ijsbergsla
  • 1 avocado
  • 1 zoete aardappel
  • 1 paprika
  • 125 g zure room
  • 170 g barbecuesaus
  • 1 ui
  • Limoen, om te garneren

Zet een pan met ruim water op. Kook hierin in 20-25 minuten de kippenbouten gaar.

Schil en snijd ondertussen de zoete aardappel in blokjes. Snijd de paprika en chorizo in stukjes, en snipper de ui.

Bak de ui, paprika en zoete aardappel in een pan met olie. Bak enkele minuten op middelhoog vuur, en zet daarna het vuur zacht en leg de deksel op de pan. Laat een kwartiertje zacht bakken, zodat de zoete aardappel gaart.

Bak de stukjes chorizo zonder boter of olie in een pan. Voeg ook de Mexicaanse kruiden toe en bak dit mee.

Laat de kippenbouten een beetje afkoelen, en verwijder het vel. Haal het vlees van het bot, en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Doe dit vlees in een grote kom, en voeg ook de barbecuesaus en de stukjes chorizo toe. Meng door elkaar.

Als de zoete aardappel roerbak ook klaar is, voeg je ook dit toe aan de Pulled Chicken.

Snijd de avocado in stukjes of plakjes.

Verdeel het pulled chicken mengsel in de tacoschelpen, met nog wat ijsbergsla, de avocado en wat zure room. Verdeel er eventueel nog wat limoensap over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: