Risotto met pompoen en spekjes

Ik weet niet waarom, maar ik maak bijna nooit risotto. Misschien heb ik er wel geen geduld voor. Ik heb het een keer gehad, dat ik risotto had gemaakt, en dat ie heel dik en gebonden was, ik had te veel water toegevoegd. Dat liet ik me geen tweede keer gebeuren, want deze risotto is fantastisch. De foto is niet als jullie gewend zijn, maar ik maakte hem ook niet thuis dus ja vandaar. Wat ik zo lekker vind aan deze risotto is dat het zoute van de spekjes heel lekker is als tegenhanger van de zoete pompoen. Deze bak je langzaam in een koekenpan, en hoe langer je hem bakt, hoe meer zijn zoete smaak naar voren komt. Maar niet te zacht laten worden, want dan heb je die bite niet meer. Ach, het klinkt nu misschien heel moeilijk, maar jongens: ren nu massaal naar de winkel om ingrediënten hiervoor te halen en maak het gewoon!

Ik gebruikte vegetarische spekjes, aangezien ik geen vlees eet. Die zijn dus best wel een aanrader! als je ze even bakt, zijn de spekjes van eigenlijk alle vegetarische merken lekker vind ik. Helemaal vega? Gebruik dan geen kippenbouillon, maar bijvoorbeeld tuinkruiden.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 g risottorijst
  • 1,4 liter kippenbouillon
  • 2 rode uien
  • 200 g spekjes (ik gebruikte vegetarische, aanrader!)
  • 1 flespompoen
  • Een handje verse salie
  • 100 g Parmezaanse kaas + om te serveren

Snijd de flespompoen in blokjes. Hak de salie fijn. Snipper de rode uien. Rasp de Parmezaanse kaas.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan. Bak hierin de pompoen met de salie op laag vuur, met de deksel op de pan.

Verhit ondertussen in een andere koekenpan een scheut olie en bak hierin op middelhoog vuur de gesnipperde ui. Voeg de risottorijst toe, en bak ook even mee. Voeg dan ongeveer 100 ml bouillon toe. Als dit helemaal is opgenomen, voeg je weer 100 ml toe, en herhaal dit tot de bouillon op is. Dit duurt ongeveer 25 minuutjes, je moet de hele tijd blijven roeren.(!!)

Bak de spekjes met wat olie (alleen met olie of boter als het vega spekjes zijn, voor gewone spekjes geen bakvet!) knapperig aan alle zijden. Roer de spekjes door de risotto. Roer ook de Parmezaanse kaas door de risotto.

Serveer de risotto met de pompoen, en eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: