Zoete aardappel-feta balletjes met koriandermayo

Vega’s opgelet! Je bent aangekomen bij een heel lekker vega recept. Deze balletjes zijn erg lekker voor bij de borrel. Eigenlijk zijn ze altijd lekker, maar leuk om als afwisseling van gehaktsballetjes deze zoete aardappel balletjes te serveren. Eerlijk gezegd maak ik vegetarische balletjes ook liever zelf. Al die kant en klaar balletjes zijn namelijk zo ongelooflijk ZOUT. Maar eigenlijk geldt dat voor alle vega vleesvervangers. En toch eet ik ze. Qua vega balletjes vind ik trouwens de noten balletjes het lekkerst. Verder vind ik die soyagevallen niet zo heel fantastisch.

Maar deze zijn dus wel een stukje verantwoorder, en ook nog stukken lekkerder. Ik maakte ze op een vrijdagavond voor bij de borrel, en ze kwamen heel snel op! Ze liggen ook niet zo zwaar op de maag, wat wel fijn was, want nu hadden we ook nog zin in het avondeten, na de borrel:).

Deze balletjes zijn bijna helemaal vegan. Maar je kunt ze gemakkelijk vegan maken. De mayonaise voor de dipsaus vervang je gewoon voor vegan mayo, die kun je in de supermarkt kopen. De feta moet je dan weglaten, of vervangen voor gezouten pistachenootjes. Als je creatief bent, kun je ook googelen op ‘vegan feta’ en je wordt overdonderd door allerlei vegan feta recepten. Keuze zat dus.

Ingrediënten voor ongeveer 12 balletjes:

 • 200 g zoete aardappel
 • Een paar takjes verse tijm
 • 50 g feta
 • 25 g walnoten
 • 2 el havermout
 • Een handje verse koriander
 • Sap van een halve limoen
 • 5 el mayonaise
 • 1 el rozijnen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Wel de rozijnen in een beetje warm water.

Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Kook ze in een pan met een laag water in 15 minuten gaar. Giet de blokjes af en laat afkoelen.

Prak de zoete aardappel met een vork fijn. Voeg de havermout toe. Rits de tijm van het takje tijm af en voeg ook toe. Hak walnoten in stukjes en verbrokkel de feta. Voeg de feta en rozijnen (zonder het water) ook toe. Breng op smaak met peper en zout.

Bedek een bakplaat met bakpapier. Maak balletjes van het zoete aardappelmengsel en verdeel deze over de bakplaat. Bak 30-35 minuten in de oven.

Maak ondertussen de dip. Hak de koriander fijn en roer dit samen met de mayonaise en het sap van een halve limoen door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

De balletjes zijn zowel warm als koud lekker.

3 gedachten over “Zoete aardappel-feta balletjes met koriandermayo

Voeg uw reactie toe

 1. Ik heb twee weken terug besloten om vega te eten. Wordt thuis niet helemaal goed ontvangen maar ja kerst komt eraan… en dus het gourmetten! Ik ben dus heel google aan het afstruinen naar lekker vega hapjes en deze voegen we er aan toe 😉

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: