Pannenkoekentaart met appel, kaneel en speculoos

Ik had nog nooit pannenkoekentaart gemaakt. Pannenkoeken eet je toch gewoon met poedersuiker of met kaas, zo opgerold uit de hand? Daarom ben ik eigenlijk nooit echt op het idee gekomen om een pannenkoekentaart te gaan maken. Tot ik op een regenachtige dag zin had pannenkoeken te bakken, en in een taart. Ik kon niet kiezen. Dus het werd een pannenkoekentaart. Gezien het weer had ik zin in iets hartverwarmends. Appel en kaneel met speculoos! Een gouden combi. De taart is extra lekker met een bolletje vanille ijs. Eigenlijk maakte ik deze taart al maanden terug, maar het leek me nu het beste moment om dit recept te plaatsen, met dit druilerige herfstweer.

Het is een best tijdrovend taartje, en dus een uitstekende activiteit voor de zondagmiddag. Zin in een wat frissere variant? Maak dan een pannenkoekentaart met lemon curd, blauwe en slagroom. Duizenden opties te bedenken!

Voor de pannenkoeken:

  • 400 g bloem
  • 800 ml melk
  • 3 eieren
  • snuf zout

Voor de vulling:

  • 450 g appels
  • 1 el roomboter
  • 2 tl kaneel
  • 2 el basterdsuiker
  • 175 g speculaaspasta
  • 120 g appelstroop

Doe de bloem in een grote kom met een snufje zout. Voeg de melk en eieren toe en mix met de garde of mixer tot een egaal beslag zonder klontjes.

Bak pannenkoeken van dit beslag in een koekenpan met boter.

Schil de appels en snijd in dunne plakjes. Zet een koekenpan op het vuur en doe er 1 el roomboter in. Voeg de appels toe, en bak ze op middelhoog vuur. Voeg de kaneel en basterdsuiker toe en bak nog even door. Zet het vuur uit.

Maak de taart. Leg een pannenkoek op een bord, of iets anders waar je de pannenkoekentaart op wilt zetten. Besmeer deze pannenkoek met speculaaspasta. Leg hier weer een pannenkoek op en besmeer met appelstroop. Verdeel hier wat gebakken appel over. Herhaal deze stappen tot je pannenkoeken op zijn.

Lekker om met een bolletje ijs te eten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: