Krokante zalmnuggets met avocado-korianderdip

Aaargh sorry jongens, kom ik weer zo laat aan met een nieuw recept! Ik had het idee om dit een dag eerder te plaatsen, maar ik had de hele dag geen wifi dus dat ging helaas niet. Ook heb ik de laatste tijd minder tijd om te koken. 😦  Maar dit is weer een lekker receptje hoor. Zalmnuggets zijn hier de nieuwe kipnuggets geworden.

Eigenlijk wordt alles lekker met een gepaneerd laagje. Zo krijg je niet-visliefhebbers aan de vissticks, zo ook in dit recept voor zalmnuggets. Het is een soort van kipnugget, maar dan niet met kip maar met zalmfilet. Ze waren echt een succes. Dat knapperige laagje van panko met zachte zalm en een dip van avocado is echt heerlijk. Ik denk dat ik het de volgende keer eens ga proberen met witte vis. Je kunt het ook eens proberen met kipfilet stukjes.

 

Ingrediënten voor 8-10 nuggets:

  • 175 g zalmfilet zonder vel
  • 1 ei
  • 4 el panko (of paneermeel)
  • 1 tl dragon
  • 3 el bloem
  • 3 el crème fraiche
  • 1/2 avocado
  • Een handje koriander, vers

 

Snijd de zalm in blokjes. Vul een bakje met de bloem, een bakje met ei en een bakje met panko, dragon en zout. Kluts het ei.

Haal elk stukje zalm door de bloem. Haal de stukjes vervolgens door het ei, en dan door het panko mengsel. Verhit een koekenpan met flink wat olie, of zet de frituurpan aan. Bak de zalmnuggets in hete olie lichtbruin.

Maak de avocado dip. Hak de koriander fijn. Prak de halve avocado met een vork, voeg de crème fraîche en koriander toe. Breng op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: