Hummus met gegrilde aubergine

Hummus heeft in een aantal jaar een plekje in onze koelkast veroverd. Bij sommige mensen dan. Zelfs bij mensen die van ‘die droge kikkererwten’ gruwelen, en het liefst gewoon aardappel met een tartaartje eten. Hummus is wat anders. In elke supermarkt kun je het krijgen, maar als je goed proeft, merkt je wel kwaliteitsverschil. Ik koop het meestal bij de supermarkt, als ik naar de Turkse supermarkt ben haal ik daar meestal ook een bakje hummus, maar zelf maken… Dat is ook lekker! Ik maak regelmatig zelf hummus, meestal voeg ik er dan een heleboel kruiden bij dat ik niet meer weet wat er precies in zit, en hij dus niet meer geschikt is voor de blog. Deze wel. Ik gebruikte geen kruiden, maar hij is toch zo lekker puur. Ik maakte een basis hummus met kikkererwten, tahin, citroensap en olijfolie, en grilde plakken aubergine. Die aubergine gaat door de hummus, en dat is super lekker. Het geeft de hummus wat bite en meer smaak. De hummus is lekker om te dippen met flatbread of Turks brood. Ik had nog wat over, en smeerde dat de volgende dag gewoon op mijn bammie voor op school.

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 400 g kikkererwten, uitgelekt
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 1 el tahin (sesampasta)
  • 1/2 citroen
  • Granaatappelpitjes en sesamzaad om te garneren

Was de aubergine, en snijd hem in plakken. Verhit wat olijfolie in een koeken- of grillpan, en bak hierin de aubergine.

Doe de kikkererwten in de staafmixer samen met de tahin, olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de helft van de aubergine in kleine stukjes. Houd deze gesneden stukjes apart. Voeg de hele plakken aubergine toe aan de hummus en staafmix totdat de aubergine fijn is gemalen. Voeg nu de gesneden aubergine toe en meng met een lepel erdoor.

Garneer met granaatappelpitjes, sesamzaad en evt. wat olijfolie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: