September: nieuw schooljaar en een tropical party

Hi,

Zo is plotseling de herfst weer begonnen. En nog plotselinger is het nieuwe schooljaar weer begonnen. Als alles goed gaat, mijn laatste middelbare schooljaar. Zo cliché, maar toch is het zo: time flies. Dus september een stuk minder bijzonder dan juli en augustus helaas. Maar natuurlijk zal ik elke maand delen wat ik heb gedaan, ook al is het saai. En dat doe ik expres. Want als mensen alleen maar leuke dingen lezen, gaan ze het met hun eigen leven vergelijken, en gaan ze denken dat hun leven saai is. That is not 🙂

September begon met het laatste vakantieweekend. September gingen we in met een knalfeest, dus vol energie het nieuwe jaar in! ( al had ik de dag na het feest nou weer niet zo veel energie…). En toen moest ik weer volop aan de studie, want school vraagt een hoop van mij. Maar we hebben het allemaal weer overleefd. Lees je mee?

1 & 2 september

Het laatste vakantieweekend alweer! Zaterdag was ik druk bezig met de voorbereidingen voor het feest. Die avond gaf mijn moeder namelijk een groot feest namens haar 50e verjaardag. Het thema was tropical. Dat betekende dat onze tuin in een soort ibiza veranderde. Dat wil zeggen: zo’n 25 opblaaskrokodillen, palmbomen, papegaaien en ananassen. Zelfs een opblaaszwembad ontbrak niet. Ook hadden we een enorm spandoek gemaakt, beschilderd met palmbomen en strandtaferelen. Er kwam een bar, we hadden catering voor eten en drinken en een DJ ingehuurd. Dit moest dus een leuk feest worden! Op de dag zelf haalde ik nog even 1,5 kg gezouten nootjes voor de avond, en daarna ging ik naar Baruch toe om nog even te repeteren. Want we zouden op het feest een verrassingsoptreden doen, en de dag erna moesten we samen in de stad optreden. Ik had die ochtend al gekookt, dus ’s avonds konden we ff snel een hapje eten voordat diedereen er was. Een aantal vriendinnen van mij kwamen, en heel veel familie en vrienden van mijn ouders natuurlijk. Er werd muziek gedraaid uit de jaren ’80, echt goeie dansnummers allemaal. Rond 22 uur treedden Baruch en ik op, en onverwachts deed Meike ook nog mee. Was heel grappig allemaal. Daarna kwamen er nog twee acts van de twee families, echt leuk en allemaal zo goed doordacht. Om halfeen kondigde de dj jammer genoeg aan dat het laatste liedje aan ging. Rond halfdrie werd mij gevraagd of ik een pan vol eieren wilde bakken, iedereen had honger gekregen van het dansen ;).

De tropische feestbeesten 😉

De volgende ochtend werd ik wakker, helemaal moe natuurlijk maar ik moest al snel naar de stad voor mijn volgende optreden. We speelden California dreamin’ en Murder Song van Aurora. We moesten nog een keer om kwart over twee. Zo leuk, heel veel vrienden van mij kwamen kijken! Daarna ging ik met Elisa en Veerle mee naar de bagels en beans. Elisa ging mee naar mijn huis, en samen maakten we een grote pizza met geroosterde aubergine, courgette, tomaat, feta, en veel meer lekkers.

3 t/m 7 september

Schoolweekje sinds lange tijd! Hoewel, dit was wel een erg easy start hoor. Maandag hoefden we alleen maar onze boeken op te halen en even kennis te maken met onze mentor. Die avond moest ik werken.

Dinsdag had ik vrij van school, vanwege verhuizingen van spullen naar het andere gebouw. Elif kwam naar mij, en zij heeft mij heel goed geholpen met mijn boeken kaften. Dat waren er namelijk 30. Slik. Ook zijn ze weer mooi versierd met lelijke stickers. 😉 we bakten een carrot cake uit het boek van Pauline. Een gezonde carrot cake wel, met ricottafrosting en volkorenmeel. Beetje met gezonde moed het schooljaar ingaan is wel positief, toch? En hij was erg lekker. Ook niet onbelangrijk.

Woensdag kreeg ik op school uitleg over de PWS die we gedurende dit jaar moeten maken. Ik doe hem samen met Elisa, en ons idee is om samen te werken met een bedrijf uit Hoorn die gespecialiseerd zijn in ondernemers. Maar we moeten nog nadenken over de uitwerking hier van. Na de ‘workshop’ ging ik met twee vriendinnen naar De Tuynkamer, een restaurant waar ik graag kom. Ik nam een Italiaanse vega tosti. ’s Avonds ging ik koken, en ik maakte moussaka met vega gehakt.

Donderdag was de echte eerste schooldag waarbij het rooster inging. Ik had een kort dagje, tot 13 uur school. Ik leerde 3 nieuwe docenten kennen, van Engels, Nederlands en M&O. Meteen ook weer aan het huiswerk gezet. Tja.

Vrijdag was ook gewoon weer een schooldag. ’s Avonds zou ik samen met mijn moeder naar een buitentheater gaan, maar eenmaal daar aangekomen bleek te afgelast te zijn. Niet zo gek, want het begon keihard te regenen en zelfs onweren.

Weekend

Zaterdag moest ik werken van 9 tot 16 uur. Toen ik thuiskwam waren mijn opa en oma er, ze bleven slapen.

Zondag ging ik racefietsen, via Schermerhorn en Purmerend naar Edam. In Edam had ik afgesproken met mijn ouders, Meike en opa en oma. Daar gingen we lunchen bij De Fortuna. Mijn vader fietste terug op mijn racefiets, ik was best wel moe dus ik mocht mee in de auto. ’s Avonds kookte ik voor opa en oma, ik maakte lasagne met gerookte zalm en spinazie.

Schermerhorn was dit volgens mij!

Mijn lunch, een vegaburger bij de Fortuna

Edam

10 t/m 14 september

De eerste echte volle schoolweek van het jaar. Meteen veel schoolwerk! Door de week was er dan ook weinig bijzonders om aan jullie te vertellen, behalve dan dat ik onverwacht dinsdag de eerste 3 uur vrij had. Dat was wel fijn. Verder moest ik donderdag en vrijdag een paar uur werken.

De enige foto van deze week… M&O 😦

Weekend

Zaterdag overdag ging ik jammen in de muziekschool en ’s avonds ging ik met vrienden uit en sliep ik om halfvijf oeps. Ik sliep bij mijn vriendin Sanne.

Zondag moest ik werken van 12 tot 18 uur. Verder was deze dag niet zo interessant om over te schrijven haha.

17 t/m 21 september

Ik had gewone lessen deze week, ook nog geen toetsen. Vrijdag ging ik met school naar Amsterdam. Hier moesten we voor aardrijkskunde onze PO uitvoeren, we het ging over stenen dus we moesten bijvoorbeeld naar gevels van gebouwen kijken en aangeven wat voor steensoort het was, stollingsgesteente & gneis of graniet bijvoorbeeld. Dat duurde tot 16 uur, en daarna bleven Sanne en ik nog in Amsterdam om sushi te eten in de Bijenkorf.

Weekend

Mijn weekend was echt heel saai. Ik was zaterdag een beetje ziek, heel verkouden en no energy gewoon :(. Hele dag dan ook binnen gebleven en een beetje huiswerk gemaakt.

Zondag moest ik van 8 tot 14 uur werken. Eenmaal thuis ging ik lunchen en bloggen. Straks ga ik nog maar eens aan M&O denk ik. Ik kom er echt niet doorheen, zo moeilijk is dat vak. Ziek ben ik eigenlijk niet meer, het gaat al een stuk beter!

24 t/m 28 september

Weer gewoon een schoolweek met een aantal bijzonderheden. Ik had dinsdagochtend een softbal- en voetbaltoernooi met school. Dat was misschien wel leuker dan ik had verwacht, niet heel bijzonder maar wel leuk met heel Havo 5! Vrijdag had ik mijn eerste tussentoets dit jaar. Voor eco, ik ben benieuwd wat voor cijfer daar uitkomt.

Vrijdagmiddag uit school ging ik weer naar Amsterdam. Dit keer niet voor Aardrijkskunde maar gewoon omdat het leuk is! Onze vriendin Dora was jarig de dag erna, en Ilse en mijn cadeau was om met haar te gaan eten bij de Vegan Junk Food Bar. Daar wilden we namelijk echt nog een keer heen. In Amsterdam gingen we eerst wat shoppen, daarna taart eten bij De Drie Greafjes, Red Velvet en Appeltaart. Aan twee stukken hadden we meer dan genoeg, die stukken zijn heel groot en vullend namelijk, wel lekker! Om halfzeven gingen we naar de Vegan junkfood bar, waar we even moesten wachten maar toen binnen konden plaatsnemen en daar een borrelplank aten met kaasstengels, uienringen, bitterballen, een ander soort bitterballen maar dan pittig, en kipnuggets. Maar dan allemaal vegan natuurlijk. Daarna bestelden we loaded fries: zoete aardappelfriet met guacamole, edamame, groenten, granaatappelpitjes, knoflooksaus en nog meer. Ook bestelden we een vegan beef burger. Ik raad iedereen aan om hierheen te gaan, dit moet je echt een keer geprobeerd hebben.

Taart bij de Drie Graefjes!

Bij de Vegan Junk Food Bar

29 en 30 september

Zaterdag ging ik repeteren met de band, er zijn twee nieuwe leden bij! In de ochtend was ik weer eens productief voor de blog, dat was wel weer even nodig want de blog belandt soms ongemerkt een beetje op de achtergrond… Ik maakte een nieuw receptje en schreef daarna wat blogs, waaronder deze op dit moment:). Vanavond ga ik logeren bij Elif, in de avond ga ik waarschijnlijk naar vrienden van haar toe. Morgen van 8 tot 16 werken. Verder zal er weinig bijzonders meer gebeuren denk ik!

Dit was het dan weer voor september. Iets minder leuk allemaal dan juli en augustus, maar sure, it’s school. Ik merk wel dat ik het lastig vind de blog goed te onderhouden. Terwijl dat altijd eigenlijk vanzelf ging. Bloggen vind ik nog zo leuk! Maar Havo 5 is gewoon ook pittig, moeilijker dan vorig jaar vind ik. We gaan kijken wat oktober ons brengt. In ieder geval zit daar een herfstvakantie in, heel fijn! Er staat dan ook al een leuk weekendje weg op de planning.

Liefs, Veerle ♥

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: