Bruchetta met verse vijgen, geitenkaas en gekarameliseerde pecannoten

Ik moest iets met vijgen maken. En niet omdat ik er zelf zo’n enorme dwang naar had, maar we hadden fantastische superrijpe vijgen uit de tuin. En dan ook 4 hele grote tegelijk. Heerlijk zoet van smaak waren ze, en heel lekker eraan vind ik ook die pitjes. Maar om ze nou allemaal kaal te eten vond ik zonde. Vijgen kun je namelijk heel goed combineren met hartige ingrediënten. Bijvoorbeeld geitenkaas. Dat is niet voor niks een bekende combinatie, want ook in deze bruchetta komen de smaken weer heel goed naar voren. De gekarameliseerde pecannoten zijn ook heerlijk, die karameliseer je heel gemakkelijk zelf in de oven. Verder is het helemaal food wasting als je nog oud stokbrood hebt liggen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een nieuw stokbrood kopen. Of je kan ook oud gewoon brood gebruiken, als je nog een paar sneetjes hebt liggen.

Ingrediënten voor 6-8 bruchetta:

  • 1/2 stokbrood
  • 2 verse vijgen
  • 80 g zachte geitenkaas
  • 50 g pecannoten
  • 1 el roomboter, gesmolten
  • 1,5 el suiker
  • Snuf zout

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng de pecannoten met de gesmolten roomboter, de suiker en een snuf zeezout. Verdeel dit over een bakplaat. Zet 20 minuten in de oven, schep af en toe om zodat het niet aanbrandt.

Snijd het stokbrood in plakken van ongeveer 2,5 cm dik. Rooster de broodjes in een koekenpan zonder olie of boter lichtbruin.

Snijd de vijgen in plakken. Verdeel wat extra vierge olijfolie over de broodjes en verdeel de plakken vijgen over de broodjes en verkruimel de geitenkaas erover. Verdeel ook de gekarameliseerde pecannoten erover. Maak eventueel af met een drizzle honing en wat peper en zout.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: