24 uur in Brussel: wat te doen, zien en beleven

Ik liep al maandenlang met het idee rond om een travel rubriek te beginnen. Eindelijk heb ik de knoop doorgehakt, en heb ik besloten mijn eerste blog te beginnen in deze rubriek. Meer hierover weten? Lees dan deze blog.

Enfin, de eerste blog in deze rubriek gaat over Brussel. Waarom Brussel? Dat was letterlijk de eerste die in mij opkwam. En dat is niet zo gek, want dat is een van de laatst bezochte steden van mij, dus het beeld zit nog goed in mijn hoofd. Omdat Brussel mij positief verrast heeft, wil ik jullie graag aanraden wat de leuke plekken in deze hoofdstad zijn en waarom je naar Brussel moet.

De naam van deze blog is een beetje geïnspireerd door de NS. NS favourites volg ik op instagram, en hier gaan ze af en toe naar een stad in Nederland om daar 10 uur te verblijven. Achteraf besefte ik dat ik 24 uur in Brussel was gebleven, en dat vond ik wel mooi om hier te vermelden. Nu ga ik echt beginnen over Brussel, ik dwaal veel te veel af. 🙂

Reizen naar Brussel?

Je moet er wel heen kunnen natuurlijk. Het is niet zo ver, vanaf Utrecht is het zo’n 170 kilometer. Met de auto is een optie, al is het wel moeilijk om de stad in de komen door het drukke centrum. Wij namen de trein vanaf Amsterdam. Dat kostte ons ongeveer 35,- p.p exclusief fiets. We hadden wel een persoonlijke OV. We moesten niet overstappen en binnen ongeveer 2,5 uur waren we in Brussel Centraal. Andere opties voor vervoer zijn met de fiets of flixbus. Fiets ben je wel een paar dagen onderweg, maar is wel haalbaar doel om in een paar dagen te doen.

11 uur, aankomst

Als je de trein van 08.22 pakt (hadden wij), ben je even na elven in Brussel Centraal. Mooie tijd om aan te komen, en je hebt nog de hele dag om de stad te zien. Wat wij deden toen we uit de trein stapten? Meteen naar het hotel. Met onze fietsen en zware rugzakken moesten we echt even ontladen. Het hotel dat waar we verbleven was het Metropole Hotel in het centrum van Brussel. Dit is echt een aanrader! We betaalden 87 euro voor een nacht voor 2 personen, en dat is een zeer schappelijke prijs voor wat we ervoor kregen. Het hotel is een begrip in Brussel, en ook het oudste. Vijf sterren en alleen de ontvangstruimte is al overweldigend mooi. Een aanrader dus om te overnachten wanneer je in Brussel bent.

Had zelf geen foto gemaakt, maar dit is het hotel!

13 uur, lunchtime

Dit is wel een beetje jammer, maar ik moet toch in deze guide de Mac vermelden. Hier hebben we namelijk geluncht, en dat is echt niet zo’n slecht idee want we hadden een lekkere kipburger met guacamole en de Mac zit middenin de stad. Wil je toch wat anders, ik heb even voor je gegoogled en vertrouw daar maar op omdat het er zo leuk uitziet en de recensies positief zijn. Zo lijkt mij Comptoir be burger erg leuk, de inrichting spreekt mij in ieder geval aan. Ook Nona spreekt mij erg aan. Pizza’s kunnen eigenlijk niet fout zijn. Ook dit ziet er erg leuk uit vind ik. Wil je Mexicaans eten, dan schijnt Ancho een hele goeie voor je te zijn. Een walhallah aan burrito’s, nacho’s, chili en guacamole!

Na de lunch gingen we de stad lopend verkennen. En dat kan lopend, want het centrum van Brussel is niet enorm uitgestrekt. Er rijden ook geen trams, dat is heel fijn en hoef je niet steeds achterom te kijken. Elisa en ik liepen eerst in het stadshart van Brussel, we gingen naar de Grand Place en het Manneken Pis, wat echt de must-sees van Brussel zijn natuurlijk. Hoe toeristisch ook, je kunt Brussel niet verlaten zonder op deze bekende plekken te zijn geweest.

De grand place

Manneken Pis

Toen liepen we naar een deel van Brussel iets buiten het diepe centrum, en ontdekten we de Marollenwijk. Verrasste ons heel erg, dit is een super leuke wijk met leuke restaurantjes, winkeltjes en jonge mensen. Ook zat er een skateparkje waar veel jongeren aan het skateboarden waren. Het is een hippe wijk, waar ook vintagewinkeltjes zaten. Ik kocht een spijkerjasje bij Melting Pot Kilo, eindelijk leuke en goedkope vintage! Echt spotgoedkoop, want ik betaalde voor mijn relatief zware spijkerjasje. Laat staan een licht shirtje. Verder kun je in de Marollen lekker shoppen en naar restaurantjes, die zitten hier namelijk zat.

I

n de Marollen zit een plein, het Vossenplein. Elisa en pakten hier een terrasje, zo gezellig, het zat lekker vol. Ook blijkt er elke dag een rommelmarkt te zijn op het Vossenplein, van 8 uur ’s ochtends tot ongeveer 14 uur. Helaas waren wij hier pas rond een uur of halfvier, dus wij hebben dit gemist.

16 uur, wafel tijd

In Brussel kon je niet om de Belgische wafels heen, dus wij ook niet. En dat was helemaal niet erg, want voor 2 euro deelden we een heerlijke warme wafel. De wafels kom je wel tegen, ze verkopen ze veel in rijdende kraampjes. Wij aten er een vlakbij het Vossenplein.

Wat er zo bijzonder aan het Vossenplein is, is dat je er met de lift naar boven kunt. Even met de lift, en je hebt een prachtig uitzicht over de Brussel. Daar kon ik wel een uur naar kijken. Het zat trouwens naast het Justitiepaleis. Maar wil je dus een chille sfeer meemaken in Brussel? Ga hier dan zeker heen! Het is op zo’n 10 minuten loopafstand van de Grand Place dus midden in het centrum.

19 uur, diner

Zo’n groot aanbod in restaurants, toch hadden we vrij snel besloten waar we gingen eten. Ons oog was die middag al gevallen op een Ethiopisch restaurant, een keuken wat we allebei niet kenden. We gingen naar KoKoB, en we hebben daar heerlijk Ethiopisch gegeten. We kregen een groot plateau met een grote desemachtige pannenkoek, een injera, en erbij nog rolletjes injera. Op de pannenkoek werden aan tafel allerlei lekkere dingen verdeeld. Stoofvlees, kipfilet, spinazie, curryachtige groenten, salade, aubergine en feta achtige kaas. Als voorafje van het huis kregen we een glaasje met lekker gelookte bulgur met citroen. Je kunt hier heel lekker eten, echt een aanrader.

After dinner…

We liepen na het eten nog een rondje door de stad, en kwamen toch weer terecht bij ons favoriete Vossenplein in de sfeervolle Marollen. We namen op het Vossenplein weer de lift, en hadden weer prachtig uitzicht over Brussel, dit keer keken we naar de zonsondergang. We waren best wel moe, dus we gingen weer terug naar het hotel. In de fijne bedden. 🙂

9 uur ’s ochtends

We hadden geen ontbijt bij het hotel geboekt, dus we gingen even ergens in de stad zitten. Vlakbij ons hotel zat PAUL, een boulangerie keten die je vaak in Frankrijk ziet. Ook in Brussel dus. Hier aten we een croissant en een zoet rozijnenbroodje, voor niet al te veel geld. Helemaal prima als je hier even snel wat wilt eten, je kunt ook take away bestellen.

Rond halfelf vertrokken we met onze fiets uit Brussel. Dat was moeilijk, zo’n grote stad met zo’n grote omvang is totaal niet voorbereid op fietsers, helemaal niet op racefietsers. Het duurde dus wel even om de stad uit te komen. Wel kun je leuk fietsen rondom Brussel. Wij volgden fietsknooppuntenbordjes, die je ook in Nederland tegenkomt. Je kunt ze gemakkelijk uitzoeken op Vlaanderen Fietsland. Wel moeten wij uit ervaring bekennen dat het niet de snelste routes zijn. Wij fietsten van Brussel naar Gent en waren behoorlijk lang onderweg. Maar het zijn wel mooie landroutes!

Dat was mijn eerste blog over mijn nieuwe rubriek! Ik ga nog geen regelmaat aanhouden over in de hoeveel tijd ik een nieuwe stedenblog online ga zetten, maar jullie gaan in de toekomst nog heel wat travelblogs zien. Ik vind het zelf erg leuk om te schrijven. Ik hoop dat ook jullie het leuk vinden om te lezen en mijn tips eventueel opvolgen. En reageer vooral, misschien heb je nog suggesties voor andere steden of gebieden? Ik sta voor alles open. (Geen Australie of zo, maar he;) )

Ook nog even: dit is allemaal niet gesponsord! Puur uit eigen ontdekkingen en bevindingen.

Liefs, Veerle!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: