Herinner je je de croissantring met kip nog? Vast niet, dat is namelijk al een hele tijd geleden haha. Wel weet ik nog dat dit een groot succes was en daarom was het hoog tijd voor een nieuwe variant van een croissantring. Spinazie, zalm en ricotta is altijd een goede combinatie dus met croissantdeeg is dit zeker lekker. Je kan het als lunch serveren, (als onderdeel van het) avondeten en als borrelsnack. Iedereen kan dit ook maken, het is niet moeilijk en bevat maar 5 ingrediënten.
Verder heb ik hier weinig over te vertellen denk ik. Dus duik de keuken in en maak iedereen blij met deze lekkere gevulde croissantring :).
Ingrediënten:
- 450 g spinazie
- 200 g zalmfilet, zonder vel
- 100 g ricotta
- 1 teentje knoflook
- 1 blik croissantdeeg (voor 6 croissants)
Verwarm de oven voor 200 graden.
Hak de knoflook fijn. Bak deze in een pan met olijfolie, en voeg beetje bij beetje de spinazie toe tot alles geslonken is. Voeg de ricotta toe.
Snijd de zalm in blokjes.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier het croissantdeeg over, in een ‘ring’. Meng het spinaziemengsel met de zalmblokjes en breng op smaak met peper en zout.
Bak 25 minuten af in de oven.
Geef een reactie