Kaas-uienpizza

Drie ingredienten. Een pizza. Beter kan het bijna niet. Je gelooft ook nauwelijks dat je maar letterlijk drie ingredienten nodig hebt voor deze pizza als je deze proeft. Het smaakt namelijk echt naar meer. Ik heb zelf hele fijne herinneringen aan kaas-uienbrood. Vroeger, toen ik nog op de basisschool zat, at ik altijd tussen de middag op woensdag en vrijdag thuis. Dan lunchten we lekker uitgebreid, mijn moeder was thuis en dekte altijd de tafel met van alles en nog wat. Vaak haalde ze dan ook wat bij de bakker tegenover ons. Vers ongesneden brood eigenlijk altijd wel, maar ook heel vaak speciaal voor mij een kaas-uienbrood. Die kon ik zo in mijn eentje op. Tegenwoordig haal ik hem niet vaak meer, af en toe denk ik er aan en dan neem ik er eentje mee. Jammer genoeg zitten die woensdag en vrijdag lunches thuis er ook allang niet meer in voor mij.

Toen we laatst bezoek kregen en ik een makkelijk en lekker borrelhapje wilde bedenken, gingen mijn gedachten de hele tijd naar kaas-uienbrood. Ik wilde het zelf maken. en om helemaal brooddeeg te maken had ik weinig zin en tijd voor. Zo kwam ik op het idee om kaas-uienpizza te maken. Gewoon met kant-en-klaar pizzadeeg. Uit de vriezer. En dat is echt heel lekker hoor. Het lekkere aan deze pizza vind ik dat de verhouding net even wat meer ui en kaas is dan brood. Want wees nou eerlijk, de kaas en ui zijn toch het lekkerste deel van het brood. En dus met maar drie ingredienten. Meer heb je echt niet nodig. Je kunt natuurlijk ook zelf pizzadeeg maken. Dan ben je ietsjes langer bezig. Want ook de bereidingstijd van dit recept is super kort.

PS: Ik wilde mij nog even exuseren voor het weer zo late recept. Wat eerst steevast om de dag een nieuwe blog was, heb ik laatst veranderd in 1 keer in de 3 dagen, en deze blog komt alweer een dag later. Ik probeer het regelmaat vast te houden, maar nu school weer begint, schiet bloggen er soms bij in. Wat ik super jammer vind. Ik vind het wel ontzettend leuk als je mijn blog bezoekt, of het nou even snel een kijkje is of of je een recept maakt. Alle volgers zijn welkom ❤

Ingredienten voor 1 pizza:

  • 5 bladen pizzadeeg uit de diepvries
  • 3 grote uien
  • 175 g geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Ontdooi de bladen pizzadeeg. Verdeel bakpapier over een bakplaat. Plak ze aan elkaar, en snijd het vijfde blad in twee helften, zodat je de twee helften tegen de bodem aan kunt plakken zodat je een mooie vierkante bodem krijgt.

Snijd de uien in dunne ringen. (ik moest echt huilen hier door die ui)

Verdeel de uienringen en vervolgens de gerapste kaas over de bodem.

Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: