Pastasalade met zalm, garnalen en groene asperges

Pastasalade is heel geliefd bij ons. Het lukt ook nog om elke keer een variant op salade te bedenken, op basis van pasta. Soms vis, soms vega. Vlees doen we er soms apart bij. Deze pastasalade is lekker vissig, er zit gerookte zalm en garnalen in. Beide een van mijn favoriete vissoorten als je het mij vraagt. Verder is ie gevuld met groene groenten: groene asperges en erwtjes. Je hebt de salade snel in elkaar gedraaid. Ik vind de salade lauwwarm het lekkerst, maar eet hem ook graag koud met warm weer zoals de afgelopen weken.

Dit typte ik op een warme meidag. Inmiddels is het alweer september, bijna te laat om deze ietswat zomerse pastasalade te delen. Maar ik vind dat het nog gewoon kan hoor. Ik ga vanaf nu lekker aan de slag met pompoen, zoete aardappel en andere winterse groenten om stevige en verwarmde gerechten mee te maken. Of een lekkere carrot cake, die ontbreekt volgens mij ook nog op mijn blog. In ieder geval, deze pastasalade hadden jullie nog van mij tegoed. Waar houden jullie meer van, zomerse of winterse gerechten? Ik houd er allebei wel van, alhoewel de Nederlandse winterkost mij niet erg aantrekt, helemaal als vegetariër sla ik liever de stamppot met rookworst af. Geef mij dan maar elke dag deze lekkere vissige salade, hmmm!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 g pasta (ik gebrukte oricielli)
  • 250 g groene asperges
  • 400 g diepvrieserwtjes
  • 200 g gerookte zalm
  • 250 g diepvries wokgarnalen
  • Een handvol kerstomaatjes
  • Olijfolie extra vierge
  • 2 teentjes knoflook

.

Kook de pasta volgens de verpakking. Giet af.

Ontdooi de garnalen in heet water.

Verwijder de onderkantjes (niet de toppen, die zijn het lekkerst!) van de groene asperges en kook deze in een laagje water beetgaar. Kook 300 ml water en doe hier de diepvrieserwtjes ongeveer 1,5 minuut in, zodat deze helemaal ontdooit zijn.

Dep de garnalen droog van het water. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de garnalen. Pers met de knoflookpers er twee teentjes knoflook uit, laat de knoflook meebakken.

Snijd de kerstomaatjes in tweeën. Snijd de asperges in stukken van drie en snijd de gerookte zalm in stukjes.

Meng de pasta, tomaatjes, asperges, zalm, garnalen, erwtjes en een scheut extra vierge olijfolie door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met rucola en parmezaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: