Chocolate chip cookies ijs

Ijs kan wat mij betreft elk seizoen worden gegeten. In de zomer natuurlijk, met hoge temperaturen kan ik niet zonder ijs. Dan eet ik ook het liefst fris ijs, zoals citroen sorbetijs. Door het jaar heen sta ik altijd open voor ijs als toetje. Al is dat meer iets voor het weekend. We hebben eigenlijk altijd wel een bak vanille roomijs in de vriezer staan, en die halen we er zo nu en dan op een vrijdagavond uit om eens even lekker los te gaan op ijs met hagelslag en andere zoete versiersels. De fijnste toetjes zijn dat.

Toch gaat er voor mij niets boven een ijsje van de ijssalon. Altijd heb ik al een obsessie gehad met ijssalons. Van kleins af aan wilde ik altijd altijd al ‘ijscoman’ worden. Nu stiekem nog steeds. Als ik bij de ijssalon ben, sta ik altijd ook uitgebreid te twijfelen welke smaak ik zal nemen. Meestal kies ik er dan uiteindelijk twee, en dat worden meestal smaken als cookies, chocolade of andere zoete, zware ijssmaken.

Cookies ijs is wat mij betreft altijd goed. Als ik echt niet weet wat ik moet kiezen, ga ik meestal voor choco cookies. In de supermarkt is deze niet veel te koop, cookie dough zie je nog wel eens, maar gewoon cookies bijna niet. Daarom kun je deze heel gemakkelijk zelf maken! Ik heb het recept voor je uitgezocht, met extra veel cookies! Omdat ik de cookies toch zeker wel het hoogtepunt vind van het hele ijs.

Ingrediënten voor een bak ijs:

  • 300 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • 125 g suiker
  • 3 eidooiers
  • 1 vanillestokje
  • 100 g chocolate chip cookies
  • Chocoladesaus, evt

Giet de melk en slagroom in een pan en breng deze aan de kook. Halveer het vanillestokje en voeg toe in de pan. Wanneer het kookt, zet je het vuur op z’n zachtst. Ondertussen mix je de eidooiers met de suiker met een garde. Verwijder het vanillestokje. Giet zo’n 150 ml van het melkmengsel toe aan de eidooiers en kluts even mee. Voeg dit bij de pan en het nog steeds op laag vuur inkoken tot een steeds dikkere custard. Wel goed blijven roeren, dat is belangrijk. Als je een dikke yoghurtachtige dikte hebt, is het goed. Haal de custard door de zeef en doe de gezeefde custard in een kom. Laat staan tot het helemaal afgekoeld is.

Met de ijsmachine:

Laat het ijs een halfuurtje draaien in de ijsmachine. Voeg in de laatste 2 minuten 75 gram stukjes chocolate chip koekjes toe. Verdeel het ijs in een vriesbestendige bak en verdeel er nog eventueel wat chocoladesaus over. Ik roerde het er met een lepel een beetje doorheen. Garneer met wat overgebleven koekjes. Zet minimaal 45 minuten in de vriezer.

Zonder ijsmachine:

Ik weet niet helemaal zeker of het ook zonder ijsmachine kan, maar ik denk dat je het ijsmengsel met de koekjes in een bak in de vriezer ook prima kan. Wel om het ongeveer 5 keer om het uur even omscheppen. Al weet ik niet eens of dat hoeft. Probeer maar eens uit:).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: