Filorolletjes met spinazie, mango en feta

Op de valreep van de zomer nog een tropisch hapje. Voor mij is dat opzich niet gek, ik heb namelijk net een feest met het thema tropical party gehad. Mijn moeder wordt bijna vijftig, en dat moet natuurlijk gevierd worden. We hadden de hapjes aan iemand anders besteed, dus deze rolletjes stonden niet op het menu. Toch denk ik dat deze gezellige filodeegrolletjes heel geschikt waren voor het feest. Mango geeft gerechten altijd een exotische kick. Ik hou daar wel van. De zoete smaak van de mango matcht perfect bij de zoute feta en de spinazie past er ook lekker bij. Als extra toevoeging zit er nog verse munt in.

Ik maakte deze hapjes stiekem op een regenachtige dag. Om toch de zomer er een beetje in te houden, vrolijken deze hapjes je binnendagje helemaal op. Dus je hoeft deze hapjes niet op een tropische dag te maken, ze kunnen ook prima op een koude herfstdag!

Ik plan dit artikel in voor 3 september, de dag dat school weer begint voor mij. Wil ik toch even bij stilstaan, ik ga mijn examenjaar in! Op dit moment heb ik nog lekker veel tijd (afgezien van werk, afspraken en op vakantie dan) om te bloggen en andere relaxte dingen te doen, dus ik plan nu vast veel in. Dan kunnen jullie weer lekker aan de bak met nieuwe recepten!

Ingredienten voor 8 rolletjes:

  • 12 vellen filodeeg
  • 300 g spinazie
  • 125 g feta
  • 1 mango
  • Een handje verse munt

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de spinazie. Schil en snijd de mango in blokjes. Hak de munt fijn. Verkruimel de feta. Voeg deze ingredienten bij elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vul 8 blaadjes filodeeg met elk 1/8 deel van het mengsel, zodat het goed verdeeld wordt. Vouw de randen naar binnen en rol ze op. Smeer in met wat olijfolie extra vierge. Snijd de overige 4 bladen filodeeg door de helft en wikkel deze om elk rolletje. Smeer ook dit in met olijfolie.

Leg de rolletjes op de bakplaat en bak in zo’n 20-25 minuten knapperig.

Advertenties

2 gedachten over “Filorolletjes met spinazie, mango en feta

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: