Augustus: Vlaamse stedentrips en genieten van de vakantie

Heey yoo

Ennn augustus is alweer voorbij. Dat betekent voor mij alweer het einde van de vakantie. Nog twee dagen, en school roept me alweer. Maar ach, na ongeveer 7 weken vakantie te hebben gehad is het ook wel weer mooi geweest. Weer iedereen op school zien en spreken, en toch weer wat nieuws leren is ook helemaal niet verkeerd. In deze blog ga ik jullie in ieder geval uitgebreid vertellen wat ik deze maand gedaan heb. Echt heel veel verschillende dingen als ik zo terugkijk!

Het hoogtepunt van deze maand was toch echt wel de fietsvakantie met Elisa. Vorig jaar gingen we ook op fietsvakantie, maar dit jaar gingen we toch wat uitgebreider, een nachtje langer en verder. Ook heb ik een aantal keer gewerkt, maar toch ook veel gerelaxed en lekker met vriendinnen afgesproken. Het maandverslag is wel wat korter; het begin van augustus ging ik in Frankrijk op vakantie, daar heb ik een apart artikel aan gewijd. Dit maandoverzicht begint dus pas op 10 augustus.

Ook weer hier heb ik hetzelfde kleine probleem: ik begin met het schrijven van dit artikel ergens aan het einde van augustus, dus ik weet niet meer uit mijn hoofd wat ik per dag gedaan heb. Dus ik ga aan de hand van gemaakte foto’s terugkijken wat ik gedaan heb! Hopelijk genoeg foto’s gemaakt… šŸ™‚

10 t/m 12 augustus

Vrijdag was ik lekker weer thuis. Na lekker uitgeslapen te hebben deed ik vrij weinig vandaag. Een beetje bloggen, nog een receptje gemaakt en geappt met vrienden om mijn verhalen uit te wisselen hahaha.

Zaterdag ging ik met mijn moeder naar de stad. We gingen ook naar de Turkse supermarkt, dat vind ik altijd heel leuk omdat je daar allemaal exotische en onbekende producten kunt kopen.

Zondag ging ik met Elisa afspreken. We gingen weer ‘vergaderen’ over onze vakantie. We wilden namelijk nog een paar dagen samen weg. Het idee was om naar Belgische steden te gaan, wisten nog niet welke. Aan het einde van de middag kwamen we er niet echt lekker uit, we hadden nog niks geboekt maar wel besloten dat we naar Brussel, Gent en Brugge wilden. Dat we dan de fiets meenamen in de trein. We gingen naar de Deen om inkopen te doen voor de barbecue, we maakten onder andere champignons gevuld met spinazie en geitenkaas, gemarineerde witte vis, en een heerlijke couscoussalade. Na het eten hadden we weer nieuwe energie, en zomaar boekten we twee hele leuke overnachtingen in Brussel en Gent. Twee hele verschillende adresjes, ik zal ze later in dit artikel wel linken!

13 t/m 18 augustus

Maandag ging ik met Elif afspreken. We gingen naar Hoorn, kochten daar een cadeautje en lunchten bij de Bagels & Beans. Ik nam een bagel met tonijnsalade. Daarna gingen we naar Elifs huis en bakten daar een stroopwafeltaart voor haar zusjes verjaardag. Ik moest alweer vroeg weg, want ik moest om 17 uur werken.

Dinsdag had ik afgesproken met Sanne. We gingen een stuk fietsen en hadden poffertjes, foccacia en aardbeien gekocht. Langs de dijk vlakbij vonden we een bankje waar we gingen picknicken. ’s Avonds ging ik naar mijn vriendin Dora, daar bleef ik eten en slapen. Na het eten gingen we naar de Kermis, en haalden daar een ijsje. We gingen ook nog naar de Waagh om even wat te drinken. Toen gingen we een stukje lopen, richting de haven. En plotseling kregen we het spontane idee om te gaan zwemmen. Om half elf. Dus wij het water in, en al snel had Dora een bloedende teen dus moest ik druipend naar een restaurant in de buurt lopen om een pleister voor haar te vragen. Spoorde echt niet hahahaha.

Woensdag wilden we gaan fietsen met de racefiets. Het idee was om om negen uur weg te fietsen, helaas verliep te ochtend niet zonde tegenspoed. Het eerste probleem was dat we ons een uur hadden verslapen want de wekker hadden we weggedrukt. Het tweede probleem was dat we de sleutel van de schuur niet hadden en we dus helemaal naar de andere kant van de stad moesten rijden, daar zou de sleutel liggen. Het derde probleem was dat ik doodleuk op Dora’s fiets ging fietsen met Dora achterop, een iets te hoge hobbel overreed en hop de band was plat. Toen moesten we lopend terug naar huis, de sleutel was inmiddels wel gefixt.

Enfin, om twaalf uur fietsten we weg. We fietsten via Schermerhorn naar De Rijp. Daar lunchten we, en we moesten al vrij snel weg aangezien Dora nog dingen moest doen die dag. Terug gingen we via de Middenbeemster. In totaal hebben we zo’n 60 km gefietst. ’s Avonds ging ik weer koken.

Donderdag kwam Elisa even langs. We hadden nog geen adresje in Brugge geboekt, aangezien dat nogal duur was. We hadden ook nog alle vrienden op de fiets-adresjes gebeld, maar iedereen was al bezet! Dat was echt heel erg balen, op zo’n moment ben je echt radeloos haha. Toen kwamen we op het idee om naar Zeeland te gaan. Vanaf Gent is dat best wel dichtbij! Dus alle vrienden op de fiets in Middelburg gebeld, allemaal geen plek, dus toen maar wat in Vlissingen geprobeerd. De eerste was raak! Dus wij waren heel blij.

Vrijdag ging ik naar Alkmaar met mijn moeder en Meike. In Alkmaar kochten we verschilende tropical beach spullen zoals een opblaaskrokodil en een mini zwembad. Waarom we dat deden laat ik binnenkort horen! De tijd vloog, opeens was met al half zeven. Aangezien mijn vader niet thuis was, besloten we in Alkmaar een hapje te gaan eten. We aten kaasfondue en pizza bij De Kade. Dat was leuk, een soort stadsstrandje!

Zaterdag stond vooral in het teken van de vakantie voorbereiden. Spullen inpakken, de route uitzoeken, banden oppompen… Weinig bijzonders dus.

Fietsvakantie: 19 t/m 22 augustus

Toen was het alweer tijd om opnieuw op vakantie te gaan. Iets minder lang dan Frankrijk, maar dat maakte het niet minder leuk. De vakantie begon al vroeg, om halfzeven ging mijn wekker en om half negen gingen we met de fiets in de trein naar Brussel. Al om 11.15 uur kwamen we aan op Brussel centraal. Vanaf daar gingen we met de fiets (lopend, het was heel druk) naar ons hotel. We hadden al op de foto’s gezien dat het een prachtig hotel was, vijf sterren en een Brussels begrip. Voor een goede deal hadden we het voor niet veel geld geboekt. Voor degenen die nieuwschierig zijn, ik zal alle hotels, restaurants en winkeltjes waar ik geweest ben binnenkort in een andere blog linken.

Die zondag ontdekten wij de stad Brussel. Elisa was er al een keer geweest, ik niet. Toch ontdekten we nieuwe plekjes die ook Elisa nog niet kende. De Grand Place, ook wel Grote Markt, was erg mooi. Maar ook meteen het drukste plein van Brussel. We ontdekten een leuke wijk in Brussel, waar een gezellig plein lag, het vossenplein. Vanaf dat plein namen we een lift naar boven en hadden we prachtig uitzicht over de Brussel. In deze wijk kocht ik bij een kiloshop nog een leuk blauw jasje. Eigenlijk voor mannen, maar dat weet niemand;).

Manneken pis

Grand place

In de lift

Als lunch aten we bij de Mac. Haha, als je alles uit eigen zak moet betalen ga je toch ook anders eten dan met je ouders. Ik ben trouwens vrij flexibel met mijn vegetarier zijn op vakantie. Dat is de nieuwe regel. Op vakantie eet ik af en toe vlees. Gewoon omdat op vakantie alles mag.

Ook aten we die middag nog een warme wafel. ’s Avonds aten we bij een Ethiopisch restaurant. Echt even iets anders dan normaal, we kregen namelijk geen bestek maar wel een soort pannenkoeken wat je moest gebruiken om mee te eten. De vulling van de pannenkoeken was een soort feta, aubergine, curry groenten, gehakt, spinazie en sla. Lekker! Na het eten gingen we weer naar het Vossenplein om naar de zonsondergang te kijken.

Ethiopisch eten

De volgende dag ontbeten we met een croissant in Brussel. Daarna gingen we fietsen naar de volgende plek: Gent. We volgden een knooppuntenroute, die nogal om was maar wel mooi om te fietsen. We stopten bij de Lidl om wat broodjes voor de picknick te kopen. Op de route kwamen we ook langs het stadje Aalst. Hier gingen we even heen om wat te drinken. Pas na zessen kwamen we aan bij onze overnachting. We sliepen in een Hoxel, een soort kamperen in een hokje. We kregen mochten een gratis drankje kiezen, dus gingen we even zitten vlakbij het Hoxel. Heel leuk, er was een soort mini foodhal bij. Dat hield in: een grote bar met dertig soorten bieren (Belgie he!), een pattiserie met zoete taarten en hartige quiches, een Italiaan, een bio broodbakker, een toast corner, en een barbecue restaurant. Helaas hebben we hier niet gegeten. Pas om halfnegen gingen we naar Gent, we wilden graag in de stad eten. Inmiddels hadden we zo’n erge honger, en alles was zo duur dat we gewoon naar de mac gingen. Daar bestelden we patat, cheese fries, kip nuggets, wraps en mcflurry, alles ging erin. We hadden bedacht dat we nog nooit zo veel zin hadden gehad in eten. Hahahaha.

Gent

Ik bij het Sint-Veerle plein šŸ™‚

De volgende dag werden we om 8 uur al wakker. Het bleek dus zo te zijn dat er verder niemand in de hoxels was. We sliepen helemaal alleen op een soort industrieterrein zegmaar. Nou ja, lekker rustig. We haalden een ontbijtje bij de Delhaize en gingen Gent in. Daar liepen we een rondje door de stad en we gingen zitten bij de Hema. Feels like home, haha. Daarna deden we inkopen voor de lunch.

Gent

Toen was het weer tijd om te fietsen. We fietsten een mooie route, ook door het bos. Het volgende adres zat in Vlissingen. Hier hadden we een Vrienden op de Fiets geboekt vlakbij het centrum. Om ongeveer 18 uur kwamen we hier aan, en na gedoucht te hebben gingen we Vlissingen in om te eten bij de Griek. Daarna liepen we een rondje in de stad en langs het water, en daarna gingen we op een gezellig plein wat drinken.

Vlissingen

De volgende dag was het alweer de laatste dag van onze vakantie. We gingen met de fiets naar Middelburg, daar gingen we op een terrasje zitten en shoppen. Ik heb nog wat leuke dingetjes voor mijn ouders gekocht: een oud ovomaltine trommeltje zeeuwse bolussen. Om 15 uur namen we de trein richting Hoorn, maar aangezien we dan 3,5 uur onderweg zouden zijn stapten we uit bij Dordrecht. Hier shopten we ook nog even, en daarna kregen we trek dus aten we nacho’s en truffelrisotto bij een restaurantje. Lekker!

Dordrecht

Om 19 uur namen we de trein terug naar huis. We hadden nog een trein gemist tijdens de overstap in Sloterdijk, waardoor we trap op trap af met onze fietsen moesten wat een hilarische situatie opleverde.

23 t/m 31 augustus

Vandaag bakte ik een lekkere appelkruimeltaart waarvan het recept binnenkort online komt. Daarna ging ik naar de bibliotheek om daar te bloggen, omdat de computer het thuis nog niet doet en mijn vader zijn laptop mee had. ’s Avonds kookte ik, en na het eten ging ik met een vriend repeteren voor een optreden binnenkort.

Vrijdag ging ik met Elif naar Amersfoort. Mijn moeder zette ons af en wij gingen de stad in. Ik kocht een paar rode suede schoenen, heel blij mee! Daarna gingen we op een terrasje nacho’s eten. Echt een verslaving aan dat de laatste tijd. Rond halfacht kwamen Meike en mam naar Amersfoort om met ons ergens te eten. Het werd habibi, Arabische tapas. En echt heel erg lekker, wel veel! We hadden onder andere tonijnfilet, pasteitje met zoete aardappel en kaneel, falafel en nog meer.

Amersfoort

Zaterdag moest ik alweer om kwart voor 6 op, ik moest weer vroeg werken. Tot 13 uur moest ik, daarna ging ik naar huis met rammelende honger dus ik nam een grote portie kibbeling mee naar huis. Die middag bereidde ik het eten voor voor die avond, er kwam een vriendin van mijn ouders die avond eten en ik vind het heerlijk om dan lekker uit te pakken met eten. Ik maakte kaasuienpizza voor de borrel, filorolletjes met spinazie, een pastaschotel met geroosterde pompoen en ricotta uit de oven, en als toetje bitterkoekjespudding. Heel lekker allemaal.

Zondag moest ik alweer vroeg op. Ik werkte van 8 tot 15 uur bij Deen. Toen ik thuis kwam ging ik weer bloggen, en daar ben ik nu. šŸ™‚ Straks ga ik niet zo veel doen. Lekker vroeg slapen denk ik, want ben het vroege opstaan niet echt meer gewend!

Maandag sliep ik weer lekker uit en deed overdag niet zo veel. Ik fietste even naar de Action om een bluetooth toetsenbordje te halen, aangezien we nog steeds geen computer hebben en ik het heel vervelend vind om te typen op een iPad schermpje. Die middag gebruikte ik deze dan ook om nog even te bloggen. Om 17 uur moest ik werken.

Dinsdag moest ik weer werken, van 8 tot 17 uur. Na werken heb ik niks meer gedaan, ik was best wel moe.

Woensdag ging ik weer repeteren voor 1 en 2 september.

Donderdagochtend ging ik naar Elisa om bij haar te ontbijten. Na het ontbijt gingen we fietsen naar Enkhuizen. Toen we weer thuis waren ging ik met Meike even naar Hoorn om naar de bieb te gaan en een cadeautje voor mijn moeder te kopen.

Vandaag ga ik met een vriendin afspreken bij de Hema, even wat bijpraten :).

Dat was augustus. Stond vooral in het teken van niks moeten, maar gewoon lekker vakantie vieren en leuke dingen doen. Ik ben alweer klaar voor school! Jullie ook al zin om aan het werk te gaan? Of ben je alweer begonnen?

Liefs, Veerle

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: