Bruchetta’s met mozzarella en aardbeien

Heb jij nog vakantie? Inmiddels Gaan de regio’s zuid en bijna alweer midden naar school, ik heb gelukkig nog een weekje vakantie! De nazomer nadert alweer. Dus pak nog even je kans om te barbecuen, nu het nog niet om 18 uur donker is. Dit receptje doet mij denken aan vakantie. Dat is ook niet zo gek, want ik maakte deze bruchetta’s op vakantie tijdens een van onze campingbarbecues. Heerlijk, de barbecue bij de tent! Natuurlijk hielden we elke dag wel een stuk baguette over, we waren in Frankrijk, en wat moet je er dan mee? Bruchetta’s maken! Deze bruchetta’s hebben een zomerse touch. Buffelmozzarella met aardbeien, zomerser kan haast niet. Dus maak dit recept snel, zodat je nog de Hollandse aardbeien kan scoren. Let wel op, deze bruchetta’s moet je niet te lang op de barbecue leggen. Ze worden snel zwart. Ga je niet meer barbecuen? Je kunt de bruchetta’s ook gewoon in de oven bereiden. Of zelfs in de pan. Ook fijn, je hebt maar vijf ingredienten nodig voor deze bruchetta’s. Een heel fijn onderdeel van de barbecue, of als borrelhapje of voorgerecht. Haal de zomer nog even in huis, nu het nog kan…

Ingredienten voor 6-8 bruchetta’s:

  • 6-8 sneetjes stokbrood
  • 200 g buffelmozzarella
  • 10 aarbeien ongeveer
  • Een handje amandelen
  • Olijfolie extra vierge

Besprenkel de olijfolie over het stokbrood. Snijd plakjes van de buffelmozzarella. Verdeel dit over de stukjes stokbrood. Leg op de barbecue tot de onderkant van de broodjes bruin en knapperig geroosterd is.

Ontkroon de aardbeien. Halveer ze, en verdeel over de bruchetta’s. Hak de amandelen grof. Verdeel ook deze over de bruchetta’s. Breng op smaak met peper en zout.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: