Witlof met geitenkaas, honing en walnoten van de barbecue

Ik weet dat witlof bij veel mensen geen water in mond doet lopen. Witlof is van zichzelf vrij bitter en smaakloos. Veel mensen eten witlof klassiek, met aardappels, kaas en ham uit de oven. Nou ben ik vegetarier, en daarnaast hou ik ook niet van Hollands eten, dus die witlofschotel is niet echt voor mij bestemd. Ik wilde deze groente een kans geven om hem lekker op smaak te brengen, dat ik hem ook graag eet. Witlof is namelijk heel goedkoop en gezond. Misschien weten jullie inmiddels wel dat ik enorm van geitenkaas hou, dus ik dacht dat het wel lekker zou zijn om witlof eens met geitenkaas te combineren. Witlof met geitenkaas, honing, walnoten en tijm. Klinkt best goed toch? Heel easy om te maken ook trouwens. Ik legde de witlof op de barbecue. Als het goed is, is het weer goed als dit recept online gaat. Dan is het misschien niet zo’n gek idee om de barbecue weer eens aan te steken. Nu het nog kan!

Witlof in een nieuw jasje dus. Mocht je geen tijd/zin hebben, dan kun je de witlof ook gerust in de oven bakken. Beetje olijfolie, in een ovenschaal en 30 minuten op 200 graden. Kan allemaal.

Bijgerecht voor 4 personen:

  • 4 witlofstronken
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 3 el honing
  • 50 g walnoten
  • Een paar takjes tijm

Halveer de witlofstronken. Haal de bittere kern eruit, en verwijder de buitenste viezige/beschadigde bladeren. Verkruimel de geitenkaas over de acht halve witloven. (Is dat correcte meervoud? Vast niet.) Leg de witloven in aluminiumfolie.

Verkruimel de walnoten erover. Drizzle er honing over, breng op smaak met peper en zout en voeg een scheutje olijfolie extra vierge toe. Verdeel de verse tijm over de witlof.

Leg de ‘witlofstukken’ in het aluminiumfolie op de barbecue, zo’n ongeveer 10 minuten. Of bereid ze in de oven: 200 graden, 25-30 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: