Wraps met pittige garnalen en koolsla

In de winter ben ik dol op goedgevulde wraps met gesmolten kaas, warme (vega)gehakt vulling met bonen, mais en tomaat. In de zomer, op warme dagen eet ik wraps liever koud en met een wat lichtere vulling. Deze wraps zijn gevuld met een zelfgemaakte koolsalade en gebakken knoflookgarnalen. Ideaal maaltje en makkelijk te verdubbelen of te halveren.

Terwijl ik dit schrijf zit ik trouwens in de auto. We zijn op weg naar Frankrijk, lekker op vakantie. Dat is wel een dagje rijden, dus ik verveel me wel een beetje. Dus nu een beetje blogs uitschrijven op mijn mobiel. Al komt dit recept pas online als ik weer thuis ben. Ondertussen zit ik wel lekker stokbrood te snaaien die naast me ligt, maar eigenlijk wil ik deze wraps die ik al een tijdje geleden maakte. Had ik die maar naast me liggen. Ik denk dat ik ze op de camping ga maken, je hebt er namelijk geen oven voor nodig, enkel een gasstelletje, een steelpan en een koekenpan. Maar ook in je eigen keuken thuis kun je dit gewoon maken natuurlijk!

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 4 kleine wraps
 • 50 g gerapste wortel
 • 100 g rode kool
 • 100 g witte kool
 • 2 el zure room
 • 1 tl karwijzaad
 • 250 g garnalen
 • 1 teentje knoflook
 • 2 el olijfolie extra vierge
 • 1 tl paprikapoeder
 • 5 druppels tabasco (of meer, hoe pittig jij hem wilt)
 • 1 tl gemalen korianderpoeder
 • 1 tl citroensap
 • 1 avocado

Marineer de garnalen in 2 el olijfolie en een fijngehakt teentje knoflook, paprikapoeder, tabasco, gemalen koriander en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de rode en witte kool fijn. Kook de kool 3-4 minuten in een klein laagje water. Voeg na 2 minuten de gerapste wortel toe en laat nog 1 à 2 minuten koken. Giet het water af en laat de kool afkoelen.

Bak de garnalen in een koekenpan.

Maak de koolsalade. Meng de kool en wortel met het karwijzaad en zure room. Voeg peper en zout toe.

Snijd de avocado’s in plakjes. Vul de wraps met koolsalade, garnalen en avocado.

Advertenties

5 gedachten over “Wraps met pittige garnalen en koolsla

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: