Salade met falafel, little gem en gegrilde aubergine

Op zoek naar een snel, lekker en gezond recept voor een salade? Dan is dit een hele goeie voor jou. Deze salade staat zo op tafel, je hoeft de falafel niet zelf te maken, tenzij je dat wel wilt natuurlijk. De aubergine moet je nog even snijden en bakken, en de sla schoonmaken, maar veel meer dan dat hoef je ook niet te doen. Dit is trouwens weer zo’n recept dat maandenlang in mijn concepten staat. Ik heb hem in april al gemaakt namelijk. Het probleem was in dit geval dat ik echt niet wist wat ik er als inleidingstekst bij moest schrijven, en aangezien dit de tijd van het jaar is om salades te eten dwong ik mezelf om hem nu wel uit te schrijven. Alle saladerecepten en zomerrecepten moeten voor de herfst er wel een beetje opstaan natuurlijk, dan kan ik weer volop aan de bak met verwarmende soepen, pompoen, kazige ovenschotels en dat soort dingen. Hoewel ik erg van salades en licht eten hou, kan ik winters eten ook wel echt waarderen. Ach, ik ben een alleseter (behalve vlees dan, en op een paar kleine dingetjes na haha).

Als je deze salade als maaltijd eet, vind ik het wel lekker om er iets van brood bij te eten. Dus mocht je tijd hebben, kun je deze broodjes zelf maken. Ook hier geldt, je kunt het ook gewoon kopen!

Voor 2 personen:

  • 2 kroppen little gem sla
  • 100 g falafel
  • 1 tomaat
  • 25 g walnoten
  • 50 g feta
  • 1 aubergine

Voor de dressing:

  • 3 el yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • 1 tl z’atar

Snijd de sla en maak schoon met de slacentrifuge. Snijd de aubergine in plakjes en bak deze in een pan met olijfolie tot de aubergine zacht is, dus een paar minuten aan beide kanten.

Snijd de tomaat in stukjes. Bak de falafel in een koekenpan met wat olie.

Maak de dressing. Meng alle ingredienten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Maak de salade op. Doe de sla, plakjes aubergine en tomaat in een kom of verdeeld over de borden. Voeg ook de falafel toe. Verkruimel de walnoten grof, of je kunt ze ook gewoon heelhouden. Voeg ze toe. Verkruimel ook de feta erover. Als laatst verdeel je de dressing erover.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: