Cheesecake met ruby chocolade en zomerfruit

Ik moest iets met die ruby chocolade, vond ik. En al helemaal toen ik hem geproeft had. Ken jij hem al? Naast witte, pure en melkchocolade bestaat er nu ook ruby. Je kunt de chocolade vooral herkennen aan zijn roze kleur. En die kleur is natuurlijk, dat komt niet door kleurstoffen. Ruby chocolade doet me qua smaak denken aan witte chocolade, maar de nasmaak is fruitig. Het doet me denken aan rood fruit, zomerfruit zoals frambozen en aardbeien. Ik wilde er hoe dan ook een recept mee maken. Sowieso in combinatie met zomerfruit. Ik besloot er een te gekke cheesecake van te maken. En oh, dat pakte heel goed uit. Want je moet even tijd vrijmaken voor het maken van deze taart, maar dan heb je ook wat. De taart moet best een tijd in de koelkast staan, het liefst een hele dag of nacht. En hij moet een tijdje in de oven, ook dat.

Ik weet even niks meer om verder hierover te vertellen. Soms is dat moelijk hoor, om zo’n 150 woorden over eten te praten. Bij zo’n cheesecake wil je dan eigenlijk gewoon 50 keer zeggen ‘dit is lekker maak dit’ maar ja dat is ook zo saai;). Ga jij deze cheesecake maken?

Voor de bodem:

  • 250 g digestives
  • 75 g roomboter, gesmolten

Voor de cheesecake:

  • 450 vanillekwark
  • 400 g roomkaas
  • 1/2 citroen
  • 120 g kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 100 ruby chocolade (roze)
  • 250 g zomerfruit (diepvries)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de bodem. Maal 250 g digestives fijn met de staafmixer. Smelt de roomboter, en voeg dit toe aan de gemalen koekjes. Roer erdoorheen. Bekleed een taartvorm met bakpapier en verdeel de gemalen koekjes over de bodem van de vorm. Druk hard aan met een lepel. Bak de bodem 10 minuutjes in de oven op 180 graden zodat hij mooi lichtbruin kleurt en wat steviger wordt.

Laat de bodem afkoelen. Verwarm de oven opnieuw voor op 180 graden.

Mix de slagroom met een mixer lobbig. Mix er 100 g van de roomkaas doorheen tot een dikke substantie.

Mix in een andere kom de vanille kwark, roomkaas, sap van een halve citroen, en suiker door elkaar. Voeg stuk voor stuk de eieren toe. Schep met een spatel de slagroom met roomkaas erdoorheen. Verdeel dit in de taartvorm en schep het zomerfruit erop. Bak 65 minuten in de oven.

Hak de ruby chocolade fijn. Laat de cheesecake volledig afkoelen, verdeel dan pas de chocolade over de taart. Zet minimaal 3 uur in de koelkast. Liefst langer :).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: