Salade met linzen, halloumi en gegrilde wortel

Deze salade is geinspireerd door een salade die ik laatst ergens in Haarlem at. Een salade met geroosterde wortel, linzen, spinazie en feta at ik daar. Sindsdien is geroosterde wortel mijn nieuwe trend. Lekker op de barbecue, of in de oven laten roosteren zoals ik meestal doe. Lekker met wat olijfolie en kruiden. Dat dus ook in deze salade. Ik voegde ook halloumi toe, een van mijn favo kazen die gelukkig in steeds meer supermarkten verkocht wordt. Ik had van alles aan ingredienten ingekocht voor deze salade, om hem nog gevulder te maken met abrikozen, avocado en tomaatjes. Dat was ik tijdens het maken van deze salade helemaal vergeten. Tijdens het eten ervan ook. Pas toen ik weer in de koelkast keek en de ingredienten zag liggen dacht ik: oh ja, dat wilde ik ook nog toevoegen! Maar niet gemist dus. En weinig ingredienten is lekker puur, te veel smaken is snel too much. Dus maak deze salade vooral niet bonter dan hij al is!

De salade is vega, niet vegan helaas. Dan zou je de halloumi moeten weglaten, maar die is juist zo lekker;). Deze salade is met dit warme weer een lekker vullende maaltijdsalade. De dressing heb ik vrij simpel gehouden: wat balsamico en wat citroen-olijfolie. Citroen olijfolie kun je kopen bij speciaalzaken en in sommige supermarkten, maar je kunt het ook gewoon zelf maken door olijfolie extra vierge te mengen met wat citroensap. Deze zelfgemaakte citroenolie is alleen geschikt voor een dressing, want het citroensap blijft op de bodem drijven. Maar het gaat om de smaak:).

Ingredienten voor 2 personen:

  • 400 g wortelen
  • 1 tl gedroogde tijm, potje
  • 400 g linzen, uitgelekt
  • 100 g gemengde sla
  • 200 g halloumi
  • 50 g gemengde nootjes
  • Citroen-olijfolie of olijfolie en citroensap

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Schil de wortels en snijd ze in de lengte in lange stukken. Maak ze vooral zo groot hoe jij wilt. Verdeel de wortels over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie en verdeel de gedroogde tijm erover. Zet 35 minuten in de oven.

Snijd de halloumi in plakken. Bak de plakken halloumi in olijfolie in een koekenpan aan beide kanten lichtbruin.

Verdeel de sla in een kom, voeg de linzen, halloumi en wortels toe. Verdeel hier wat balsamico en citroenolijfolie aan toe. Breng op smaak met peper en zout en roer door elkaar. Voeg de nootjes toe. Je kan het ook niet allemaal door elkaar roeren, maar mooi op het bord serveren net zoals ik, zie foto’s :).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: