Fietsvakantie 2018

Fietsvakantie: 22 t/m 28 juli

Omdat mijn gewoonlijke maandverslag wel heel erg lang zou worden tot 1 augustus dacht ik zo om mijn vakantieverslagen apart te plaatsen in aparte artikels. Ook ivm foto’s want ik heb een hoop foto’s gemaakt die ik graag met jullie wil delen. Weten jullie nog dat ik vorig jaar met fietsvakantie ging? Dit jaar weer! Net zoals vorig jaar organiseerde ik de vakantie weer. Ik bedacht de route en de adresjes. Dit jaar gingen we naar Friesland, Drenthe en Overijssel. Het was weer super leuk, al wel soms iets te warm want de hittegolf was pittig gaande. Lezen jullie mee?

Dag 1

Zo vertrokken we maandag om 07.15 op de fiets naar Enkhuizen. Daar waren we ruim op tijd voor de boot van 08.45 die naar Stavoren vaarde.

De haven van Stavoren

Route uitvogelen

Eenmaal bij Stavoren aangekomen, fietste we door het stadje heen en daarna richting Hindeloopen waar we even doorheen liepen. Daarna fietsten we door naar Workum, en we gingen lunchen bij het pottenbakkershuis. Ze serveerden er geen vlees, fijn voor mij! Ik nam het broodje hummus met seizoensgroenten.

Workum

Vanaf Workum fietsten we Friesland door via allerlei dorpjes. Ook namen we het pondje en fietsten we daarna weer langs allerlei dorpen, afgewisseld met weilanden en veel wateren. Uiteindelijk kwamen we bij Sneek aan. Hier gingen we even wat drinken met nacho’s, daar waren we wel aan toe na dat lange fietsen. Daarna gingen we naar onze b&b in Scharnegoutum, een dorp naast Sneek. Hier gingen we koken, we maakten verse pasta met gebakken prei, knoflook-citroen vis, boontjes en pecorino. Zo sloten we onze dag moe maar voldaan af.

IJlst

Poort van Sneek

Dag 2

Na ’s nachts lekker geslapen te hebben, behalve dat ik lekgeprikt was door de muggen, stapten we vol nieuwe energie weer op de fiets. Volgende adresje zou Dwingeloo worden. Grappige is dat ik dit pas de avond van tevoren heb verteld, waar we heen gingen. Tegen Meike en mijn moeder dan, want mijn vader had ik het al eerder verteld om de knooppuntenroutes uit te zoeken. Als ik dat moest doen dan zouden we waarschijnlijk in Rotterdam of zo terechtkomen. Niet waar we moeten zijn in ieder geval, haha.
We fietsten eerst in de typisch Friese landschappen, af en toe langs een dorpje maar vooral langs de Friese meren en veel agrarische bedrijven. Ook namen we een pondje over een meer. We fietsen zo’n 26 km naar Heerenveen, waar we een terrasje pakten en ik echt (bijna) de lekkerste appeltaart ooit heb gegeten. Daarna fietste mijn vader en ik naar Steenwijk, ongeveer 27 km was dat fietsen. Mijn moeder en Meike namen de trein naar Steenwijk. Vanaf Steenwijk fietsten we met z’n vieren naar Dwingeloo. Ons verblijfadresje was in een fantastische Drentse boerderij met hele aardige mensen. We waren heel moe, want mijn vader en ik hadden 80 km gefietst. ’s Avonds gingen we in een pannenkoekenhuis eten, De bospub. Dat was heel leuk en lekker.

Fietsen op het pondje

Dag 3

Volgende bestemming zou Coevorden worden. Een stadje in Drenthe aan de Duitse grens. In het begin fietsten we door het Dwingelerveld, hier heb je veel heide. Hoewel door de droogte de heide iets minder bloeiend was dan andere jaren, was het mooi om doorheen te fietsen. Af en toe had ik een soort savanne gevoel, omdat het zo droog was en zo veel zand. Onze eerste stop was in Hoogeveen. Geen mooie stad, maar prima om even koffie te drinken. In Hoogenveen deden we ook de boodschappen voor de picknick. Daarna fietsten we weer een stuk verder. Op een rustig plekje gingen we picknicken. Daarna fietsten we weer een stuk, en kwamen we langs een meer in Schoonhoven. We hadden het zo warm en waren echt toe aan een duik, dus we gingen lekker een uurtje zwemmen. Om half zeven kwamen we aan in Coevorden, bij ons verblijf voor deze nacht. In Coevorden gingen een eten bij de Heeren van Coevorden. Hier bestelde ik zeebaarsfilet met friet.

Dit deed mij dus een beetje aan savanne denken

Boerderijen in Drenthe

Zonsondergang in Dwingeloo

Dag 4

Vanaf Coevorden zouden we naar Deventer gaan. Aangezien dit met de fiets een dikke 80 km zou worden, en het ook nog een bloedheet was, besloten we een deel met de trein te gaan. Van Coevorden gingen we naar Ommen met de fiets in de trein, en vanaf Ommen fietsten we door het bos en even later de Lemelerberg op, pfoe! Op de berg pakten we een terrasje. We zochten weer eens supermarkt op, voor de picknick en ergens onderweg legden we ons kleedje weer neer. Om 5 uur kwamen we aan in Deventer, ik had een ‘Vrienden op de fiets’ adresje geboekt in het Bergkwartier. Dat was op 100 meter afstand van de brink, dus super chill. ’s Avonds gingen we borrelen bij St. Tropez en bleven daar ook eten. Nu moet ik jullie even wat bekennen jongens. Ik heb daar namelijk vlees gegeten haahhaha. Ze hadden er heel veel vlees op de kaart staan en ik dacht oke yolo waarom zou ik dit eigenlijk niet mogen? Samen met mijn moeder deelde ik de borrelplank ‘formidable’ en de ceasar wraps. Hierna had ik buikpijn, zal het door het vlees komen? Ik ben inmiddels weer vegetarisch in ieder geval. Ik vond het vlees niet eens speciaal lekker of zo haha. ’s Avonds maakten we nog een wandelingetje door de stad.

Aan de IJssel

Eten bij St. Tropez

Dag 5

Vandaag hadden we een dagje ‘vrij’. Dat betekende dat we niet hoefden te fietsen vandaag, wat wel erg goed uitkwam met dit hete weer. In Deventer was het zo’n 35 graden… Samen met mijn moeder ging ik vandaag Deventer in om te shoppen, mijn vader en Meike gingen naar Bussloo om te zwemmen. Achteraf was zwemmen misschien een beter idee geweest, het was minder goed toeven in de stad. Ik heb dan ook geen kleding gekocht, lukte me gewoon niet om daarin te slagen helaas. Wel een gezellige dag gehad. 🙂 ’s Avonds gingen we met z’n vieren uit eten in Deventer bij De Rode Kater. Dit was echt een gezellig restaurant! Ik bestelde een salade geitenkaas. Na het eten gingen we naar de ijssalon ernaast, we haalden ijs bij GIO’S. We deelden een grote bak met vier smaken. Voor het ijs moet je zeker hierheen gaan!

Deventer

Dag 6

Na het ontbijt en nadat we onze spullen weer hadden ingepakt, stapten we op de fiets richting Apeldoorn. We stopten in Twello, om even koffie te drinken, duh ;). Daarna fietsten we naar Apeldoorn station, waar we eerst een broodje bij de Bakker Bart aten. Fiets in de trein tot Amsterdam Centraal ging goed, totdat we moesten overstappen in Ams Centraal. Met vier fietsen de trap af naar een ander perron, das niet makkelijk. Gelukkig hadden we veel hulptroepen, mensen kwamen ons helpen met de fietsen dragen. Dat vond ik zo lief:). Om vijf uur waren we weer thuis! Ik lijk wel gek, ik wilde weer gewoon gaan koken in deze hitte. Dus dat deed ik. Een lekkere pastasalade met gegrilde courgette en vega kip. Want ik ben natuurlijk weer vegetatier. Na het eten ging ik samen met mijn vader een stukje fietsen om de bloedmaan goed te kunnen zien. Eerlijk gezegd vond ik de sunset spectaculairder :).

Dat was de fietsvakantie dit jaar! We hebben het erg leuk gehad, wel sportief geweest al zeg ik het zelf. Vonden jullie het leuk om te lezen? Ik hoop het, want het volgende vakantieverslag komt er binnenkort ook aan, maar dan ben ik in Frankrijk… Dus stay tuned 🙂

De zonsondergang die ik eigenlijk mooier vond dan de bloedmaan

Ik, mijn fiets tillend naar het perron

De bloedmaan was ook wel mooi 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: