Spaanse aardappeltortilla

Altijd verbaas ik me hoe makkelijk eten zo lekker kan zijn. Eten met heel weinig ingredienten. Dat zijn de pure gerechten. Al heel lang riep mijn moeder dat ze weer eens een aardappeltortilla moest maken. Ik was daar minder enthousiast over. Hoe lekker kon dat zijn? Gewoon aardappels was ik al geen fan van, en dan met wat ei erbij kon het toch geen feest worden. Totdat ik hem zelf maakte voor mijn ouders zelf. Uiteraard met mijn eigen draai eraan, maar toch klassiek. Hoewel ik hem voor mijn ouders maakte, kon ik er zelf ook niet vanaf blijven. Daarom wil ik dit recept ook erg graag met jullie delen!

Ik weet niet wat er bijzonder aan dit recept is, maar ik denk dat het hem in het lange bakken in olijfolie zit. De aardappelplakjes garen langzaam op laag vuur in een laagje olie, waardoor de aardappel zijn pure smaak behoudt. Samen met de knoflook en ui heeft de tortilla echt geen saaie smaak. Lekker als onderdeel van de tapas!

Ingredienten voor 1 tortilla:

  • 400 g aardappelen (hardkokend)
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse tijm

Schil de aardappels. Snijd ze in plakjes. Snipper de ui en de knoflook. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook op middelhoog vuur. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak op laag vuur met de deksel erop ongeveer 25 minuten met af en toe roeren tussendoor. Voeg ook de takjes tijm toe en laat die mee bakken.

Kluts vier eieren met wat peper en zout. Verwijder de tijm en voeg het geklutste ei toe. Laat nog ongeveer een kwartier op laag vuur met de deksel erop bakken.

Serveer op een bedje van sla of bij de tapas.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: