Watermeloen sorbetijs

Ik heb de laatste tijd ernstige ijscravings. Ik maak geen grapje, ik eet ongeveer om de dag ijs. Meestal koop ik dan gewoon zo’n bak ijs bij de supermarkt, en eet ik het in een bakje met meestal wat hagelslag. Kopen is natuurlijk prima, maar het ie nog leuker en lekkerder om zelf ijs te maken. Dit hete weer vraagt namelijk om ijs. Hoewel ik meer van roomijs houdt, vind ik op deze warme dagen sorbetijs ook wel erg lekker. Daarom maakte ik laatst dit watermeloen sorbetijs. Lekker licht! Als je denkt dat dit gezond is, valt dat helaas tegen. Er zit namelijk suiker in dit ijs. Maar verminder dit niet, want anders krijg je de verkeerde substantie ijs. Ijs eet je toch ook niet omdat het gezond is? Als je er maar van kan genieten. Als je liever geen rauw eiwit eet, kun je deze gerust weglaten. Het geklopte eiwit maakt het ijs wel wat luchtiger.

Ik maakte dit ijs met de ijsmachine. Als je deze niet hebt, kun je het makkelijk zonder maken. Je moet hem wel af en toe omscheppen. Wat is jouw lievelingsijs?

Ingrediënten voor een flinke bak ijs:

 • 650 g watermeloen
 • 2 tl citroensap
 • 200 g suiker
 • 1 eiwit
 • Muntblaadjes om te garneren

 • Verwijder het schil van de watermeloen en verwijder de pitjes. Snijd in blokjes en maal in de blender of staafmixer tot een soort smoothie. Voeg de 150 g suiker en het citroensap toe en shake hem nog even kort of roer er met een lepel doorheen.
 • Mix in een schone kom het eiwit stijf. Voeg 50 g suiker toe en mix er doorheen.
 • Bereiding met de ijsmachine:
 • Giet het watermeloen mengsel in de al draaiende ijsmachine. Laat ongeveer een half uur of iets langer draaien. Voeg het eiwitmengsel toe als het ijs al redelijk bevroren is, dat voorkomt dat het gaat scheiden. Doe het ijs in een bak en zet nog minimaal 45 een uur in de vriezer staan. Garneer met muntblaadjes.
 • Bereiding zonder ijsmachine:
 • Meng het watermeloen mengsel goed door het eiwitmengsel. Giet dit in een diepvriesbestendige bak en zet minimaal 6 uur in de vriezer. Schep elk uur goed om met een lepel. Garneer met muntblaadjes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: