Sweet chili kippenbouten van de barbecue

Zoals jullie vast al weten, ben ik vegetariër geworden en eet daarom geen vlees meer. Thuis eten we ook veel minder vlees, maar dat betekent niet dat mijn familie ook geen vlees meer eet. Ik maak daarom voor hem af en toe iets met vlees klaar. Mijn vader en zusje zijn dol op kippenbouten, dus toen we gingen barbecueën besloot ik dan ook deze sweet chili kippenbouten te maken. Gelukkig dat ik op de barbecue er een goede foto van heb gemaakt, want zodra die op tafel stond werd er meteen aangevallen. Met volle mond hoorde ik wel zoiets als ‘heeel lekker!’. Gelukkig maar. Dus zelf heb ik dit recept niet geproefd, maar voor jullie is hij wel getest en goedgekeurd door mijn vader, moeder en zusje. Ik legde de kippenbouten dus op de barbecue, waar het zeker geschikt voor is. Je moet ze er wel een tijdje op leggen, omdat het rauwe kip is en dit duurt ongeveer 15/20 minuten voordat ie gaar is. Ook geschikt om gewoon te bakken of in de oven te laten garen.

Lekker om de kippenbouten met een knoflooksausje en stokbrood te serveren op de barbecue, of als gewoon diner met bijvoorbeeld rijst en gebakken groenten. Eigenlijk past hier wel veel bij.

Ingrediënten voor 4 kippenbouten.

  • 4 kippenbouten
  • 1 el mangochutney
  • 2 el ketjap
  • 2 el barbecuesaus
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 1/2 tl chilipoeder
  • Knoflooksaus, om mee te serveren

Meng in een bakje de mangochutney, de basterdsuiker, de ketjap, de barbecuesaus en het chili- en uienpoeder door elkaar. Dit is de marinade. Leg de kippenbouten in een grote bak en voeg de marinade toe. Zorg ervoor dat de marinade verspreid wordt over de kip, vies klusje maar ik deed het met mijn handen. Dek de kippenbouten af met plasticfolie en zet minimaal een uur in de koelkast om te marineren.

Bereid je de kip op de barbecue? Leg hem dan ongeveer 20 minuten op de hete barbecue. Gevaar is wel dat het vel zwart blakert, dus om het vel te behouden, kun je hem in aluminiumfolie wikkelen. In de oven kun je ze in 35-40 minuten op 190 graden bakken. In de pan een kwartier ongeveer of iets langer :).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: