Zoete aardappelcake met pecannoten

Hmm, deze zoete aardappelcake is echt lekker! Klinkt echt zo ‘healthy’ of zo, alsof het van dat vieze hipster detox eten is. Ik weet zeker dat iedereen deze cake lekker vind. Hij is lekker zoet, door de zoete aardappel natuurlijk maar mede door wat suiker. Want dat moet gewoon kunnen. Deze cake is eigenlijk semi-gezond, want hij bestaat wel uit 100% volkorenmeel. De cake is lekker kruidig van smaak door de kaneel. Ook wordt hij lekker luchtig en heeft hij een beetje kleffe structuur. Ik houd daar wel van. Op dit moment eet ik er een plakje van, dus ik schrijf letterlijk op wat ik proef. Ook niet onbelangrijk: het is een makkelijk recept voor iedereen. De meeste tijd kost het koken van de zoete aardappel en het bakken van de cake in de oven. Kun jij ondertussen gewoon iets anders gaan doen.

Ingredienten voor 1 cake:

  • 225 g volkorenmeel
  • 1 zakje bakpoeder (7 gram)
  • 1 middelgrote zoete aardappel (250-300 gram)
  • 200 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 75 g pecannoten
  • 1 tl kaneel

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Kook of stoom de zoete aardappel in een laagje water.

Meng het volkorenmeel, basterdsuiker, bakpoeder, kaneel en een snuf zout in een kom door elkaar met een garde. Voeg het ei, de melk en de olie toe en meng goed door met de garde. Voeg 50 g pecannoten toe, eventueel grof gehakt.

Verdeel het beslag in een cakevorm. Verdeel de overige 25 gram pecannoten over het beslag. Bak de cake af in 50 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: