Vegan pasta met hummus saus, aubergine en champignons

Ik hou van de fusion kitchen. Fusion kitchen is dat je keukens uit verschillende culturen met elkaar combineert, zoals in dit geval Italiaans met Midden-Oosters. En dat gaat heel goed samen. Spaghetti is Italiaans, maar laat zich met van alles combineren door zijn neutrale smaak. Op de Italiaanse manier wordt het vaak met Parmezaanse kaas geserveerd, maar voor de vegans onder ons moet daar natuurlijk iets anders voor worden bedacht. Alleen olijfolie is ook wel een beetje saai. Een romig sausje erdoor vind ik vaak wel lekker. Maar room mag natuurlijk ook niet. Hummus bleek een heerlijk idee. Hummus is al lekker romig, en je hoeft het alleen maar met een beetje water door de pasta heen te roeren en je bent klaar met de basis. Kaas heb je echt niet meer nodig. Ik at dit als avondeten, dus voegde nog wat groenten toe. De aubergine bakte ik in een koekenpan met olijfolie, zo vind ik aubergine op z’n lekkerst.

Verder is het lekker om er nog wat vegetarische lemon-chili kipstuckjes van de Vegetarische Slager bij te bakken, no spon, maar deze eet ik als vegetariër heel vaak en komt erg dicht in de buurt van echte kip.

Ingrediënten voor 3-4 personen:

  • 300 g spaghetti
  • 1 aubergine
  • 200 g champignons
  • 150 g hummus (ik gebruikte naturel, pikant kan ook.)
  • Een hand verse basilicum
  • 2 el geroosterde pijnboompitjes
  • 1/2 citroen

Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de spaghetti hierin volgens de verpakking.

Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de aubergine in plakken in de lengte. Bak de aubergine in een koekenpan met een laagje olijfolie, en de aubergine aan beide kanten mooi bruin en zorg dat ze zacht worden.

Hak de basilicum fijn.

Snijd plakken aubergine in stukjes. Bak de champignons in de koekenpan met een scheutje olie, zet het vuur na een tijdje laag. Voeg het sap van een halve citroen, de hummus, de basilicum en een scheutje water of olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer hier de aubergine en spaghetti door.

Serveer met de pijnboompitten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: