Vegan mexican hotdogs

Heerlijk dat warme weer! Ik kan zo erg genieten van de zon. Met deze temperaturen steken wij dan ook regelmatig de barbecue aan. Eerste zomer dat ik vegetarisch ben, en dat betekent voor mij dus geen hamburgers en kipsateetjes meer. Eigenlijk is dat niet zo’n heel groot verschil voor mij, want elk jaar grillen we meestal groenten en vis op de bbq. Af en toe een stukje vlees, maar daar was ik toch niet zo’n liefhebber van. Toch wil ik wel de credits geven aan de Vegetarische Slager, no spon! Maar de Little Willies van de vega slager zijn echt niet de onderscheiden met echte worstjes. Zo kwam ik op het idee om deze vegan hotdogs te maken. Voor de diehard vegans: deze worstjes bevatten wel kleine hoeveelheden ei. Wil echt 100% vegan? Probeer dan eens deze. Zelf nog niet geprobeerd, maar best het experimenteren waard.

Deze hotdogs zijn echt ultiem. Echt geen gewone hotdog namelijk, maar volgebouwd met zelfgemaakte guacamole, mais vers van de maiskolf, sla, koriander, tomaat en zelfs tortilla chips. Dit maakt bij elkaar een ultieme Mexicaanse hotdog. Worstje en broodje bereidde ik op de barbecue uiteraard, maar dit kan natuurlijk ook gewoon in de pan en in de oven worden gebakken.

Ingredienten voor 2 hotdogs:

  • 2 (hotdog)broodjes (ik gebruikte pistolets)
  • 4 vegan worsten
  • 1 maiskolf
  • 4 bladeren little gem sla
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • Een hand koriander
  • Tortilla chips
  • 1/2 rode ui
  • Een flinke snuf chilipoeder

Kook de maiskolven in ong. 20 minuten gaar.

Maak de guacamole. Prak een avocado met een vork, snijd de halve rode ui en snipper. Voeg de helft van de rode ui toe aan de avocado. Hak een paar blaadjes koriander fijn en voeg dit ook toe. Voeg ook de chilipoeder en wat peper en zout toe.

Bak de broodjes eventueel af in de oven. Bak of leg de worstjes oo de barbecue, ingesmeerd met een beetje olie.

Snijd de tomaat in plakjes of blokjes. Snijd de mais van de kolf af.

Snijd de broodjes open. Leg er twee bladeren sla in elk broodje, doe er flink wat guacamole in en leg per broodje twee worstjes erin. Maak af met de mais, tomaat, rode ui, chips, en koriander. Prop alles er maar in! Eet smakelijk :).

Advertenties

Een gedachte over “Vegan mexican hotdogs

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: