Pizza focaccia

Pizza en focaccia, je maakt mij er allebei blij mee. Dus waarom niet in een? Ik maakte deze focaccia de dag voordat ik naar Parijs ging. Ik wilde wat lekkers meenemen voor in de bus, en voordat we Noord-Holland uit waren was deze al op. Een succesnummer dus! Veel mensen ‘durven’ geen brood te bakken, omdat ze denken dat het te moeilijk is. Dacht ik ook altijd hoor, ik was er ook nogal terughoudend in. Toch heb ik deze focaccia al een stuk of vijf keer gemaakt. En ik krijg er totaal geen genoeg van. Behalve dat ik in Parijs nog wel vlees at dan, haha. Nu zou ik de salami weglaten, en er plakjes halloumi op doen misschien?

In ieder geval kun je dus flink experimenteren met dit brooddeeg. Het is de basis voor de lekkerste focaccia. Dit brooddeeg is hetzelfde deeg als voor deze focaccia, maar dan belegde ik die iets anders. Je hoeft hem eigenlijk niet eens te beleggen, als je hem gewoon droog de oven in schuift heb je namelijk een super lekker luchtig brood:). Dan heb ik nog wel een aantal tips voor je. Een lekkere eiersalade bijvoorbeeld voor erop, of ras el hanout hummus.

Voor het brooddeeg:

 • 500 g bloem
 • 7 g instant gist
 • 1,5 tl zout
 • 1 tl suiker
 • 30 ml olijfolie extra vierge
 • 300 ml warm water

Voor de topping:

 • 125 g mozzarella
 • 80 g pittige salami (plakjes)
 • 1 tomaat
 • een half potje tacosaus
 • 100 g geraspte kaas

Meng alle ingrediënten voor de brooddeeg in een kom. Kneed ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg. Maak een bol van het deeg en wikkel hem in plasticfolie. Laat 1 uur rijzen op een warme plek.

Doe het deeg op een pizzasteen met bloem of een met bakpapier beklede bakplaat. Als het maar groot is. Maak het deeg plat en maak er een grote ronde deeglap van. Leg er een theedoek overheen en laat het nog minimaal een half uur rusten.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Verdeel de tacosaus over het deeg. Snijd plakjes mozzarella en snijd de tomaat in dunne plakjes. Verdeel de mozzarella, salami, tomaat en geraspte kaas over het deeg. Eventueel nog wat Italiaanse kruiden erover.

Zet ongeveer 30-35 minuten in de oven.

Advertenties

Een gedachte over “Pizza focaccia

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: