Maandoverzicht juni

Hey,

Leuk dat je mijn maandverslag van juni weer leest. Juni was om eerlijk te zijn niet de leukste maand van het jaar. Geen stomme maand, maar school overheerste wel degelijk in deze maand, en in de weekenden moest ik steeds werken. Eind juni had ik toetsweek, de laatste van het jaar. Daar moest ik me toch wel weer goed voor voorbereiden deze maand, aangezien ik school altijd een beetje uitstel naar het laatste moment. Ook heb ik mij niet altijd aan het standaard ritme van een keer in de twee dagen een nieuwe blog kunnen houden. Dat heb ik gewoonweg niet gered. Sorry daarvoor! Maar juni was niet alleen maar stom. Het mooie weer maakte alles goed! School en werk vind ik ook niet eens stom hoor. Het was meer dat het best wel druk was deze maand met verplichtingen zeg maar. Dus dit maandoverzicht is misschien iets minder leuk voor jullie om te lezen… Maar ik maak het volgende maand goed: eind juli ga ik namelijk op vakantie! En begin juli is de tentamenweek klaar, dus dat betekent dat ik lekker niet meer hoef te leren dit jaar. Na deze drukte voelt het straks extra goed om lekker vakantie te hebben. Maar in juni heb ik ook best wel wat dingetjes gedaan… Lezen jullie mee?

 

Vrijdag 1 juni

Na een dag school ging ik naar huis, mijn tante kwam een nachtje bij ons logeren. Gezellig! Ik moest die dag een geschiedenis PO inleveren dus was daar na school nog wel twee uur mee bezig, maar gelukkig had mijn moeder de boodschappen al gedaan zodat ik meteen kon beginnen met koken. Ik maakte dit lekkere gevulde Turkse brood met gegrilde bietjes en courgette, halloumi, avocado en oregano-olie. Maar dan verving ik de oregano dit keer voor munt en basilicum. Heerlijk! Echt een favoriet receptje van de blog.

2 en 3 juni

Weekend, dus ik mocht zaterdag en zondag weer van 9 tot 16 en 8 tot 15 werken. Verder heb ik weinig gedaan dit weekend, een beetje geleerd voor de Frans toets die ik maandag had.

4 t/m 8 juni

Gewoon weer een midweek school. Weinig bijzonders, behalve een aantal cijfers. Ik wil even tegen jullie zeggen, dat ik mijn blog vrijwel altijd positief ben. Bij mijn recepten zet ik altijd een vrolijk verhaaltje en in mijn maandverslagen lijkt het alsof ik altijd leuke dingen doe. Deze maand is dat helaas iets minder, en ik heb besloten dat ook zo aan jullie over te brengen. Want natuurlijk blijf ik positief, maar omdat ik weet dat mensen verdrietig of onzeker over hun eigen leven worden als ze alleen maar lezen dat alles leuk is, wil ik jullie ook laten weten dat er af en toe ook hier iets niet helemaal goed gaat.

Zo was maandag een gewone dag waarop ik naar school ging en moest werken. Dinsdag had ik veel uitval waardoor ik heel vroeg uit zou zijn, dus na een economie-toets moest ik eerst naar de ortho, en daarna fietste ik richting huis. Toen ik naar huis fietste gebeurde er iets ergs: ik had een aanrijding met een scooter. Wie schuldig is is nog niet helemaal duidelijk en ga ik ook niet meer over zeggen, maar voor mij was de schade gelukkig heel weinig omdat ik in het gras viel. De scooterrijder daarentegen had meer klachten, vooral veel schade aan zijn scooter. Ik was in shock, en toen ik thuiskwam en er niemand thuis was kwam ik er ineens achter dat ik mijn huissleutel die normaal aan mijn fietssleutel vastzit verloren was. Gelukkig heb ik hele lieve vriendinnen die mij op dat moment ontzettend geholpen hebben ♥.

Donderdag was op zich een best oké dag, lekker weer en zo. Ik kreeg drie cijfers terug, dat wel. En in het kader van alles vertellen, ook de minder leuke dingen, vertel ik dit dan ook maar. Ik kreeg voor economie een 2,9 terug, en voor M&O een 2,2. Voor Nederlands een 8 voor mijn beschouwing, dat maakte het wel weer een beetje goed. Nog nooit in mijn hele schoolperiode had een cijfer onder de 3 gehaald, dus ik vond het wel sterk dat ik deze cijfers ineens op een dag kreeg. Maar laten we eerlijk zijn, ik had ook gewoon niet geleerd voor deze twee toetsen. En gelukkig was M&O mijn herkansing en ik had me dag toen niet dus die toets had ik niet eens afgemaakt, en eco was een tussentoets dus als ik in de toetsweek een hoger haal hoeft deze niet mee te tellen. Laten we daar dan maar op hopen!

Vrijdag was ik school zat en ging ik weer lekker koken. Ik maakte wraps uit de oven met kikkererwten- en shoarmavulling, en een croissantring gevuld met zalm en spinazie. Beide recepten komen binnenkort online.

9 en 10 juni

Zaterdag hoefde ik niet zo lang te werken, van 8 tot 12, dus ik was al lekker vroeg thuis. Ik dwong mezelf om aan wiskunde te gaan beginnen, ik moest nog 2 hoofdstukken in twee weken doen voor de toetsweek. Echt mijn hobby maar niet heus. Daarna ging ik even achter de computer aan mijn blog, en zo ben ik nu dit aan het schrijven. 🙂

Zaterdagavond kwamen de buren eten. We gingen barbecuen, en op de barbecue legden we knoflookgarnalenspiezen, gemarineerde pangafilets, zalmfilet en in ketjap gemarineerde kipfilet. Daarbij hadden we een pastasalade met gegrilde groenten, en aardappelsalade en een groene salade. Super lekker (en veel!), alles was verzorgd door pap en mam dit keer. Ik maakte wel twee lekkere smeertjes, gegrilde auberginehummus en courgette-korianderpesto. Recepten komen binnenkort online!

Zondag moest ik alweer om zeven uur opstaan omdat ik moest werken. Ik moest tot 15, en daarna heb ik eigenlijk bijna niets gedaan.

11 t/m 15 juni

Maandag, dinsdag en woensdag waren vrij oninteressant, ik ging gewoon naar school, gitaar, zang etc, en leerde het een en ander voor de tentamenweek.

Hoogtepunt van deze week waren toch wel deze lekkere pizza’s

20180613_190018

Donderdag had ik twee toetsen: M&O en Frans. Ik kreeg ook een 7,5 terug van Frans, dat was wel fijn. Oh ja, ik kreeg ook een 9,1 terug van Aardrijkskunde. Toch gecompenseerd na die tweeën van vorige week. Ik was eigenlijk om 15.10 uit, maar samen met Veerle (vriendin en naamgenoot haha) bleef ik nog anderhalf uur op school chillen. Haha alsof we nog niet genoeg op school waren geweest. ’s Avonds gingen we pas om 8 uur naar de stad om uit eten te gaan bij de Mexicaan. Er hing wel een leuk sfeertje in de stad want er was avondvierdaagse. Ik bestelde een zwartebonenburger, en die viel mij eerlijk gezegd een beetje tegen. Hij had een te veel aanwezige rooksmaak. Gelukkig was de friet wel lekker!

Snapchat-1548904586

20180614_204227

Vrijdag na school ging ik nog eventjes de stad in met een paar vriendinnen om cadeautjes te kopen voor een vriendin van mij die bijna jarig is. Daarna ging ik naar huis, om weer eens wat blogs te schrijven op onze computer die het niet goed doet helaas. Straks ga ik eten koken, moet nog even bedenken wat. Heb wel zin in iets met falafel. Misschien ga ik daarna nog naar de Hoornse stadsfeesten. Even zien hoe de avond verloopt :).

Weekend: 16 en 17 juni

Zaterdag moest ik van 8 tot 13 uur werken. Daarna heb ik een recept voor de blog gemaakt en wat wiskunde gemaakt. ’s Avonds kwam er een vriendin van mijn moeder eten.

Zondag moest ik weer werken van 8 tot 15 uur. Daarna ging ik gelijk door naar Elif, een vriendin van mij die vandaag jarig was. Eerst lekker alle drie de taarten gegeten die ze had gemaakt (cheesecake met chocolade en salted caramel was echt onweerstaanbaar) en na het avondeten gingen we spelletjes doen. Ik ben normaal nooit zo van de spelletjes, maar ik heb me echt kapot gelachen die avond. We speelden ‘valse motten’ en ’30 seconds’. In die tweede was ik iets beter, bij die eerste verloor ik eigenlijk altijd.

18 t/m 22 juni

Zooo veel school deze week. Tentamenweek komt eng dichtbij opeens. Geen toetsen deze week meer gelukkig, gewoon full concentrated op de toetsen die komen gaan. Maandag was ik al om 11 uur uit en ik heb toen de hele middag aan mijn geschiedenis PO gewerkt. Helemaal afgemaakt, dus dat was wel top. ’s Avonds weer gewerkt. Dinsdag gewoon zoals altijd: school en gitaarles na school. Woensdag ook een beetje geleerd en ’s avonds had ik een jam op de muziekschool met allemaal mensen die ik niet kende. Een paar dan. En donderdag was eigenlijk ook een doodnormale dag. Voor M&O kreeg ik een 4,5 terug en voor Frans een 8,2. Je ziet wel wat voor type ik ben: talen, geen beta-talent. Maar ik ga mijn best doen in de toetsweek om ook voor M&O hoog te scoren.

Snapchat-1340899120

Vrijdag had ik mijn laatste echte lesdag van het jaar. Gek om te beseffen, maar omdat we de week erna toetsweek hadden, leren we na de tw helemaal niks nieuws meer en zit het PTA er als het goed is op. Na school moest ik even naar de dokter om mijn vinger te laten checken. Na de aanrijding met de scooter had ik namelijk nog de hele tijd last gehouden van die pink. Ik moet die dus de komende twee weken elke dag verbinden. Niks ernstigs hoor.

’s Avonds gingen mijn ouders naar een feestje, dus ik nodigde een vriendin van mij, Sanne uit. We aten zelfgemaakte pizza en patat. Het is tenslotte weekend ;). Ze bleef ook nog onverwacht slapen, omdat het al laat was geworden.

Weekend: 23 en 24 juni

Ik hoefde niet te werken dit weekend! Dat was al even geleden, haha. Maar ik had het weekend vrijgehouden om te leren… Zaterdag vanaf 15 uur ben ik begonnen met leren voor wiskunde en economie. Mijn zwakste vakken die ik maandag en dinsdag zou hebben. Zondag heb ik ook veel geleerd. Bah ik was er toen al helemaal klaar mee, terwijl de toetsweek nog niet eens was begonnen.

25 t/m 29 juni

We eindigen de maand met een toetsweek. Joepie. Nu ik dit schrijf is het woensdag, en zit ik op de helft. Ik heb maandag wiskunde gehad, dinsdag economie en Frans en net een Engels mondeling. Over een half uur heb ik Aardrijkskunde. Nu ik wiskunde en economie heb gehad is er wel een flinke last van me af. Engels mondeling ging goed, dat wordt sowieso een voldoende zei mijn docent. Fijn om steeds weer een toets van mijn lijstje af te strepen!

Nu ik dit schrijf, is het zaterdag en ben ik klaar met de toetsweek. Over het algemeen heb ik een best goed gevoel over de toetsen. Behalve M&O, die heb ik helemaal verpest dat weet ik nu al. Ik heb Frans en eco al terug: een 6,7 en een 5,8. Daar ben ik blij mee, want een voldoende voor economie halen is voor mij een enorme prestatie. De rest wacht ik nog af…

Ik weet denk ik wel waarom ik M&O slecht heb gemaakt. Ten eerste had ik donderdag een enorm vakantiegevoel door het lekkere weer en was ik het leren helemaal zat dus heb ik nauwelijks meer geleerd, en mijn concentratie was gewoon op op vrijdagmiddag. Donderdag ging ik overigens nog naar de Mac en ’s middags maakte ik een lekkere salade met o.a. geitenkaas, spinazie, bietjes en suikerpinda’s. Zo lekker dat we die ’s avonds nog een keer aten, bij de pizza’s. Vrijdag na school ging ik naar huis en maakte weer eens lekker veel recepten voor de blog. We gingen barbecuen, dus jullie kunnen binnenkort lekkere barbecue-receptjes verwachten. 🙂

Mijn lekkere geitenkaassalade 

20180628_130631 (1)

Alleen maar een paar eetfoto’s in deze blog. Jammer haha. Volgende maand gegarandeerd meer foto’s!

Zaterdag moest ik weer werken van 9 tot 16 uur. Nu ben ik aan het bloggen en straks ga ik naar Elif toe, blijf bij haar slapen.

Liefs, Veerle 🙂

 

Advertenties

2 gedachten over “Maandoverzicht juni

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: