Tuna melt quesadilla’s

Ik vond het wel een keer worden om een receptje voor lekkere cheesy quesadilla’s op de blog te zetten. Er staan namelijk nog helemaal geen quesadilla-recepten op de blog. En dat terwijl ik toch regelmatig een dubbele wrap met allerlei lekkers ertussen in de pan rooster. Dat is eigenlijk ook precies de definitie van een quesadilla.

Maar goed, inmiddels ben ik bijna anderhalve maanr vegetariër en dat bevalt me best goed. Toch had ik laatst best wel zin in een met gehakt gevulde quesadilla, gevuld met veel kaas. Maar ik bleef natuurlijk diehard vega en bedacht iets anders. Ik eet wel vis, dus gelukkig was de keuze al wat breder voor mij. Tuna melt vind ik altijd een topcombi. Ik besloot die combi in een wrap te verwerken. En dat was echt een goed idee! Ik maakte zelf een snelle tonijnsalade van mayo, yoghurt, ketchup en dille. Verder hoef je de wraps alleen maar te beleggen en dan lichtbruin te roosteren.

Ingrediënten voor 3 quesadilla’s:

  • 1 klein blikje tonijn op water
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl ketchup
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 6 wraps
  • 90 g geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 1 tl gedroogde dille

Laat het blikje tonijn uitlekken. Meng de tonijn in een bakje samen met de mayonaise, Griekse yoghurt, ketchup, dille en zout en peper.

Snijd de bol mozzarella in plakjes.

Verdeel de tonijnsalade over drie wraps. (Misschien is het iets te veel, kun je de rest lekker bewaren.) Verdeel hierover de mozzarella en geraspte kaas. Leg op elke wrap een wrap, en druk een beetje aan. Besmeer eventueel de buitenkanten van de wraps met een laagje boter voor het bakken.

Zet een koekenpan op het vuur en laat hem even verhitten zonder iets erin. Leg dan een quedadilla erin en rooster deze op laag vuur goudbruin. Draai hem dan in een snelle beweging om en rooster ook de andere kant.

Rooster ook de andere wraps.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: