Testpanel: vegetarische producten uitproberen

Nu ik vegetarisch eet, eet ik heel vaak vleesvervangers. Zo leuk om alles uit te proberen! Ik ben ook ontzettend blij met het brede aanbod van vegetarische producten. Vijftien jaar geleden moest je het met Quorn of een kaassoufle doen, terwijl je nu zelf plantaardige ‘biefstuck’ kunt kopen. Het streven is dat hierdoor iedereen minder vlees gaat eten. We gaan al de goede kant op denk ik!

Ik schrijf dit artikel omdat ik me gewoon verbaas over wat ze wel niet allemaal bedenken en kunnen maken van vegetarische producten. Ik vind dat zo leuk! Ze maakten bijvoorbeeld ‘visvrije tonynsalade’ en vegan ‘kip kerrie salade’. Ook die komen van bod in dit artikel.

Maar goed, ik heb ongeveer het hele vegaschap al uitgeprobeerd. Soms bizar hoe goed ze het vlees kunnen nabootsen. Ik zet in dit artikel een aantal van mijn favorieten op een rijtje. Eet jij vaak vleesvervangers? Of liever gewoon echt vlees?

 

Notenballetjes van GoodBite

Deze notenballetjes moet je niet vergelijken met vlees, maar ik ben wel fan van deze notenballetjes. We eten ze eigenlijk al heel lang regelmatig, maar ze komen nooit in mijn recepten voor. Geen idee waarom eigenlijk. We verwerken ze vaak in de pompoensoep of in een roerbak. Ik vind dat ze een lekkere smaak en vooral een lekkere bite hebben. Je proeft wel de stukjes noot, het heeft een beetje vezelige bite. Maar dat vind ik juist lekker, iedereen zijn eigen smaak natuurlijk. Maar ik ben het dus zeker eens met de naam van het merk ‘GoodBite’. 😉 De balletjes zijn een goede vervanger voor vlees, ze bevatten per 100 g 18.8 g eiwit. Ook bevatten de balletjes vitamine B12.

Cijfer: 8

Vergelijking met vlees: Nee.

Vegan: Nee.

bron

 

Vegetarische shoarma van Vivera:

Oké, ik zeg wel mijn rijtje met favorieten maar eigenlijk behoort deze niet tot mijn favorieten. Omdat ik heel benieuwd was naar dit product wil ik het toch met jullie delen omdat jullie vast ook wel benieuwd zijn. Persoonlijk vind ik deze shoarma niet lijken op shoarma. Het heeft de uitstraling van een ‘typische vleesvervanger’, en zo smaakt het ook vind ik. Het is niet vies, maar je moet niet denken dat het op vlees lijkt. Ze zijn wel lekker gekruid, maar vergelijk het gewoon niet met echte shoarma. Het product is wel 100% plantaardig en is een goede vleesvervanger omdat het 18% eiwit bevat en er toegevoegd ijzer en B12 in zit.

Cijfer: 6,5

Vergelijking met vlees: Nee.

Vegan: Ja.

20180608173348_img_4786956224599.jpg

 

Visvrije Tonynsalade van de Vegetarische Slager

Nu gaan we naar de afdeling beleg. De vegetarier heeft nu eindelijk ook een salade die hij lekker op zijn toastje kan smeren. De vegetarische slager heeft namelijk een visvrije tonijnsalade ontwikkeld! Mijn mening: lekkere smaak! Deze salade is superromig en de smaak van de tonijn is goed nagebootst, af en toe kom je een stukje vega tonijn tegen. Hij is romiger dan de echte tonijnsalade, maar daardoor niet minder lekker. Erg goed nagemaakt. Enig nadeel is dat hij best wel zwaar op de maag ligt. Per 100 g bevat het dan ook 447 calorieen en bijna de helft bestaat uit vet. Maar omdat mij dat niet zoveel uitmaakt, geef ik deze tonynsalade lekker een negen. Complimenten voor de vega slager!

Cijfer: 9

Vergelijking met vis: Ik vind van wel!

Vegan: Nee.

 

Vegetarische kip kerrie salade van de Vegetarische Slager

Dan gaan we ook maar meteen door naar de kip kerrie salade van de vega slager. Want ook die moest ik meenemen toen ik die zag staan naast zijn grote vriend, de tonynsalade. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelden kipkerriesalade at toen ik nog geen vegetarier was. Maar toch was ik nieuwsgierig naar deze salade. Hij is lekker! Deze is wel helemaal plantaardig, pluspuntje. Ik vond de smaak goed, kerriesmaak is aanwezig. Iets meer ‘kip’ had wel gemogen van mij. Er zit hun eigen vega kip in. Ook zitten er stukjes groente in. Ook deze vind ik vrij zwaar op de maag, maar ja dat is de normale kipkerriesalade natuurlijk ook. Ook een mooi cijfer voor deze salade dus!

Cijfer: 8,5

Vergelijking met vlees: Ja, de stukjes kip die erin zitten wel.

Vegan: Ja.

 

Vegetarische Kip-Shoarma van de Vegetarische Slager

Ik ben wel op de Vegetarische Slager toer zeg, haha. Maar dat is niet voor niks. Eerder in dit artikel schreef ik over de Vega shoarma van Vivera, en dan vind ik deze toch stukken meer op de echte shoarma lijken. Mijn zusje Meike vond hem zelfs lekker, terwijl die hartstikke van vlees houd en niet van vleesvervangers. En ikzelf vond deze ook erg lekker. Lekker gekruid en een goede bite! Plus, hij is 100 procent plantaardig. Het lekkerst is om hem op hoog vuur in hete olie te bakken, dan wordt ie lekker knapperig.

Cijfer: 8,5

Vergelijking met vlees: Ja.

Vegan: Ja.

 

Als jullie dit interessant vonden om te lezen ga ik zeker meer van dit soort artikelen schrijven. Dus stay tuned! Ik hoop dat jullie in ieder geval voor de komende tijd genoeg vega(n) inspiratie hebben gekregen :).

Liefs! Veerle.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: