Duo chocolade bark met stroopwafel en fudge

Daar ben ik weer hoor. Zomaar 3 dagen helemaal niets gepost op mijn blog! Is voor mij heel wat haha, normaal gesproken houd ik mij heel regelmatig aan een keer in de twee dagen een nieuw artikel, maar door de drukte op dit moment heb ik daar echt nul tijd voor gehad. Later in het maandverslag van juni hier meer over.

Gelukkig had ik nog wel een heleboel lekkere recepten in mijn concepten staan. Nu ik even tijd maak om een blog uit te schrijven kies ik dan wel een makkelijke uit. Maar wel meteen een hele lekkere. En ik denk dat jullie het wel met me eens zijn. Want wie houd er nou niet van chocolade? Je hebt maar 4 ingrediënten nodig voor deze chocolade ‘bark’. Je hoeft alleen maar een paar chocoladerepen te laten smelten, deze op bakpapier spatelen en swirlen met de witte en bruine chocolade, en dan garneren met wat stukjes fudge en stroopwafel. Een kind kan de was doen. Een super easy receptje dus, maar het deel dat het moet uitharden vond ik nog wel het moeilijkste hoofdstuk. Onze koelkast staat namelijk vol met van alles en nog wat, dus ruimte is er eigenlijk nooit bij ons. Toen ik deze nog gesmolten chocoladeplaat in de koelkast wilde zetten, zonder dat het iets aan de bovenkant aanraakt natuurlijk want dan gaat het mis, moest ik ineens de halve koelkast gaan uitruimen. Niet zo efficient. Dus creëer van tevoren alvast wat plek is mijn tip.

Liefhebber van pure chocolade? Vervang de melkchocolade gerust met pure. Of de witte vervang je met pure. Ik vond alleen die witte wel mooi staat in combinatie met de bruine chocolade. Maar ja, die van jouw hoeft natuurlijk niet op de foto en op een blog ;).

Ingrediënten voor een grote chocoladebark:

  • 150 g melkchocolade
  • 150 g witte chocolade
  • 3 blokjes karamelfudge
  • 1,5 stroopwafel

Breek de melkchocolade en witte chocolade in stukjes. Smelt deze twee soorten chocolade apart in een steelpannetje op laag vuur. Leg vast een bakpapier klaar op een grote plank of een dienblad die in je koelkast past.

Verdeel de melkchocolade over de bakplaat, gevolgd door de witte chocolade. Verdeel dit op gevoel, maar zorg dat het allebei verspreid is over de plaat.

Swirl met satéprikkers mooie chocoswirls. Snijd de karamelfudge in kleine blokjes. Breek de stroopwafel in stukjes. Verdeel over de chocolade.

Zet minimaal een halfuur in de koelkast om uit te harden. Bewaar in de koelkast.

TIP: Chocolademelk? Het is er niet echt het weer voor, maar who cares. Voor een snelle chocolademelk kun je een beker melk samen met een stuk van deze bark verwarmen, en je hebt chocolademelk met twee soorten chocolade, karamel en stroopwafel.

Advertenties

Een gedachte over “Duo chocolade bark met stroopwafel en fudge

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: