Hotspots in Haarlem

Lang geleden dat ik hotspots heb gedeeld met jullie! Laatst ben ik een dagje naar Haarlem geweest, dus ik had weer een hoop om te delen met jullie. Zelf ga ik altijd uitgebreid op onderzoek uit voordat ik naar een stad ga. Ik zoek dan allerlei blogs af die tips en recensies online hebben staan over leuke eettentjes. Een lekkere lunch of taartje is best wel belangrijk op zo’n dag in een stad, toch?

Ik heb een paar leuke tentjes bezocht, en die deel ik graag met jullie. Haarlem heeft nog tientallen andere leuke tentjes, maar ik kon ze helaas niet allemaal bezoeken. Misschien de volgende keer?

By Lima

Ken je By Lima al? Waarschijnlijk wel als je in Haarlem woont. Dit tentje is super populair en er zitten altijd wel mensen. Niet gek, want de uitstraling van deze hotspot is te leuk. Binnen is het er heel leuk ingericht en er staat een boekenkast in waar je boeken kunt ruilen. En dan het eten. By Lima serveert bijna alleen maar vegetarische broodjes en salades, en alle taarten zijn veganistisch, bevatten geen gluten en geen geraffineerde suikers. Iedereen kan dus van de taart genieten!

Ik bestelde bij By Lima deze salade die je hierboven ziet. Een salade met geroosterde bloemkool en wortel, feta, spinazie, pompoenpitten, linzen, granaatappelpitjes, brood en tomatendressing. Mijn moeder had de doperwten-muntsoep.

By Lima bevind zich op Zijlstraat 65 Haarlem.

NATIVE

Moe waren we van het shoppen, op zoek naar een rustig terrasje in de zon. We belanden al gauw in een rustig, verscholen straatje midden in het centrum van Haarlem. En daar kwamen we NATIVE tegen. Precies wat we zochten! Toen we op het terras plaatsnamen, werd er al heel snel een literfles met water, munt en citroen naar ons gebracht. Wat een pluspunt, we hadden nog niet eens besteld. We bestelden een worteltaartje en ik had kurkumathee. Dat had ik nog nooit gedronken, vond ik erg lekker! De worteltaart ook heerlijk trouwens, en het andere gebak zonder twijfel ook. De volgende keer ga ik hier lunchen, want na het bekijken van de kaart vond ik het heel jammer dat ik al geluncht had. Je kan er empanada’s eten, goedgevulde salades en sandwiches waar het water me van in de mond loopt.

Native bevind zich op Breestraat 23 te Haarlem.

 

Cantina 023

Een knus en gezellig Mexicaans restaurant in Haarlem, dat is Cantina 023. Als je hier binnenkomt proef je de Mexicaanse/Texaanse sfeer. Want dit restaurant is zo gezellig en ingericht! Het menu is ook compleet. Carnivoren komen niks tekort, want je kunt hier geweldig lekkere taco’s en burrito’s met kip of pulled pork eten. Maar ook aan vegetariers is gedacht, ik genoot namelijk van een groot bord taco’s met zoete aardappel, zwarte bonen, tomaat, een flinke dot guacamole en nog veel meer. Kwaliteit staat voorop bij Cantina, de kruidenmixen worden zelf gemaakt, het vlees wordt 24 uur gemarineerd en alles is vers.

Cantina 023 is te vinden op Kleine Houtstraat 13 in Haarlem.

 

Daarnaast heb ik nog een kleine tip voor een hele goede ijszaak in Haarlem. Bij Garonne kun je heerlijk ijs eten! Helaas geen foto hiervan, het ijsje wat ik at was al op voordat ik eraan dacht om een foto te maken. Tja, ijs smelt… 😉

Garonne zit op de Grote Houtstraat 179, Haarlem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: