Gegrilde courgette-korianderpesto

Courgette in een pesto? Ja, dat kan! En het is ook nog super lekker. Een hele creatieve manier om je groente te eten. Gewoon in een lekkere zelfgemaakte pesto. De pesto is niet helemaal volgens origineel recept met basilicum, parmezaan, olijfolie, pijnboompitten en knoflook. Nee, dit is pesto met een touch. Net even specialer dan de originele. Ik voegde in plaats van pijnboompitten pecannoten toe, die ik even roosterde. Die nootachtige smaak en bite vind ik heerlijk. Daarnaast verving ik een deel basilicum voor koriander. De een houd ervan, de ander walgt ervan. Ik weet het. Mocht jij bij die tweede groep behoren, dan kun je gerust alleen maar basilicum gebruiken. Of je slaat dit receptje gewoon over, wat je waarschijnlijk wel zult doen als je de titel leest:).

Sorry voor mijn onduidelijkheid af en toe bij de ingrediënten. Verse kruiden weeg ik nooit af, die gebruik ik gewoon op gevoel. Zo voeg ik dan ook vaak een flinke hand of een klein handje van iets toe. Waarschijnlijk is jouw hand vergelijkbaar met die van mij, dus dat moet goed komen. In dit recept gebruik je dus net even wat meer koriander dan basilicum. Deze ‘pesto’ is een succesnummer, echt waar. Het is een explosie van allerlei bites en smaken. Staan ze morgenavond op jou borrelplank? 😉

Ingrediënten:

  • 1/2 courgette
  • Een flinke hand verse koriander
  • Een hand basilicum
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 20 g pecannoten
  • 60 ml olijfolie extra vierge
  • 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook

Snijd de halve courgette in de lengte in dunne plakken. Verhit olijfolie in een grillpan (of koekenpan) en grill de plakken courgette in de pan totdat ze een beetje zacht zijn gebakken. Leg de plakken courgette op een bord.

Rooster de pecannoten in een droge koekenpan. Laat deze afkoelen op een bord of rooster. Hak de basilicum, koriander en het teentje knoflook fijn met een mes op een snijplank. Rasp de Parmezaan grof. Hak ook de pecannoten grof. Hak de courgette in fijne stukjes. Meng alles door elkaar, en voeg het sap van een halve citroen toe. Breng op smaak met peper en zout.

Ik heb het zo gedaan als hierboven. Alles apart snijden en hakken, maar dat duurt misschien wat langer dan alles hup in de staafmixer. Dat kun je eventueel ook doen: gewoon alles in de staafmixer tot een pesto malen. Ikzelf vind het alleen het lekkerst als hij lekker grof is. Vandaar dat ik hem niet in de staafmixer deed. Maar it’s up to you! 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: