Salade van geroosterde broccoli en geroosterde tomaatjes (vegan)

Ik ben een makkelijke eter, altijd al geweest. Toch zijn er een aantal dingen die ik echt niet door mijn keel krijg. Onder andere yoghurt (gewoon een hap pure yoghurt dan hè) en broccoli. Tenminste, gekookte of rauwe broccoli vind ik echt niet te eten. Ik wilde zo graag broccoli eten, het is super gezond en ik kon het niet uitstaan dat ik het niet lekker vond. Dus daarom experimenteerde ik met broccoli door het op een andere manier te bereiden. Ik roosterde ze in de oven, en dat was echt zó lekker. Ik verwerkte ze in deze salade, en dat bleek een groot succes. Ik maakte het namelijk voor visite, en de schaal ging heel snel leeg. Super simpel om te maken, met maar vier ingrediënten. Eigenlijk had ik als idee om deze salade met feta erbij te maken, maar pas na het eten, toen ik de feta in de koelkast zag liggen besefte ik dat ik de feta vergeten was. Ik had hem helemaal niet gemist. De salade is nu 100% vegan, en je hebt maar 5 ingredienten nodig, of 4, als je de olijfolie niet meetelt, want die heb je vast wel in huis. Vind je het wel lekker om feta toe te voegen? Kan natuurlijk gewoon. Maar zo is de salade al heel lekker als bijgerecht.

Bijgerecht voor 4 personen:

  • 75 g kropsla, gewassen
  • 1 broccoli
  • 400 g trostomaatjes
  • Olijfolie extra vierge
  • Citroensap

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Snijd de broccoliroosjes van de broccoli, en een deel van de steel kun je ook gewoon eten, wel goed schillen.

Verdeel bakpapier over een bakplaat. Verdeel de broccoli en de hele tros tomaatjes over de bakplaat en besprenkel met olijfolie extra vierge. Zet 35 minuten in de oven.

Verdeel de kropsla over een schaal, en laat de broccoli en tomaatjes een beetje afkoelen. Leg na wat afkoeling de tros tomaatjes in de schaal, en de broccoli voeg je ook toe. Besprenkel met wat olijfolie extra vierge, en druppel er wat citroensap over. Breng op smaak met peper en zout.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: